Ζελεδένιος κορμός
Εντυπωσιακός στην εμφάνιση και μοναδικός στη γεύση
Προετοιμασία 30΄ Αναμονή 8 ώρες και 50΄
ΥΛΙΚΑ (για 8 – 10 φέτες)
3 ή 4 ζελέ διαφορετικού χρώματος της αρεσκείας μας
20 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
1½ φλ. ζεστό νερό
1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Φτιάχνουμε πρώτα τα ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους και τα βάζουμε στο ψυγείο να πήξουν για 4 ώρες.
Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης για 20 λεπτά σε παγωμένο νερό να φουσκώσουν. Τα στύβουμε με τα χέρια μας, ώστε να φύγει το περιττό νερό και τα βάζουμε στο ζεστό νερό. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί η ζελατίνη. Αδειάζουμε το νερό με τη διαλυμένη ζελατίνη σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει εντελώς (περίπου 30 λεπτά).
Βγάζουμε τα ζελέ από το ψυγείο και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους. Τα αδειάζουμε σε μια φόρμα για κέικ σχήματος της αρεσκείας μας και από πάνω ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα που έχει κρυώσει. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, να πήξει πολύ καλά.
- Τραμπ: Ανέθεσε στον τηλεγιατρό Μεχμέτ Οζ θέση κλειδί για τη δημόσια Υγεία
- Ουκρανία: Οι ΗΠΑ στέλνουν νάρκες κατά προσωπικού
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Οι επαφές της ελληνικής με τις κελτικές γλώσσες (Μέρος Α’)
- Ελευσίνα: Ναυτικός βρέθηκε νεκρός στον προβλήτα του λιμανιού
- Διαγραφή Σαμαρά: Ο Καραμανλής ανοίγει τα χαρτιά του για ΝΔ και Μαξίμου την Παρασκευή
- Συνταγή: Φιογκάκια με κόκκινη σάλτσα και τόνο