Ζελεδένιος κορμός
Εντυπωσιακός στην εμφάνιση και μοναδικός στη γεύση
Προετοιμασία 30΄ Αναμονή 8 ώρες και 50΄
ΥΛΙΚΑ (για 8 – 10 φέτες)
3 ή 4 ζελέ διαφορετικού χρώματος της αρεσκείας μας
20 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
1½ φλ. ζεστό νερό
1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Φτιάχνουμε πρώτα τα ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους και τα βάζουμε στο ψυγείο να πήξουν για 4 ώρες.
Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης για 20 λεπτά σε παγωμένο νερό να φουσκώσουν. Τα στύβουμε με τα χέρια μας, ώστε να φύγει το περιττό νερό και τα βάζουμε στο ζεστό νερό. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί η ζελατίνη. Αδειάζουμε το νερό με τη διαλυμένη ζελατίνη σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει εντελώς (περίπου 30 λεπτά).
Βγάζουμε τα ζελέ από το ψυγείο και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους. Τα αδειάζουμε σε μια φόρμα για κέικ σχήματος της αρεσκείας μας και από πάνω ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα που έχει κρυώσει. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, να πήξει πολύ καλά.
- Κασσελάκης για εξαήμερη εργασία: Με εμάς ο νόμος επιστρέφεται από εκεί που ήρθε
- Η Μέγκαν Μαρκλ δεν μπορεί να ανταγωνιστεί την Κέιτ Μίντλετον
- Τι είναι το «διαζύγιο ύπνου» και γιατί γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στα ζευγάρια
- Δακτύλιος: Χωρίς μονά – ζυγά από αύριο το κέντρο της Αθήνας εν όψει καλοκαιριού
- ΠΑΣΟΚ: Νομοθέτημα – τερατούργημα για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση, να αποσυρθεί άμεσα
- Χαμός στο ζευγάρι που βγήκε η αντίπαλος του ΠΑΟΚ: «Σκοτώστε τους Σέρβους»