Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Τέσσερις λόγοι που λατρεύουμε τους μαραθώνιους ταινιών της Disney/Pixar

Τέσσερις λόγοι που λατρεύουμε τους μαραθώνιους ταινιών της Disney/Pixar

Μια τρελή θεωρία, δεκάδες μαθήματα, άφθονο γέλιο και η ευκαιρία να ενσαρκώσουμε έναν αγαπημένο χαρακτήρα είναι μόνο κάποιοι από αυτούς

Τι συνδέει τα τέρατα του Monsters Inc., με τα συναισθήματα του Inside Out και την παιδική ηλικία της Dory στο Finding Dory; Μια τρελή θεωρία, μερικές κρυφές ενδοκειμενικές αναφορές, και η ικανότητά τους να μας κάνουν να καταλάβουμε λίγο καλύτερα τον κόσμο και τον εαυτό μας. Οι καλές παιδικές ταινίες συχνά καταφέρνουν να αγγίξουν με πολύ μεγαλύτερη αμεσότητα, ευαισθησία, αισιοδοξία και χιούμορ μια σειρά από ανθρώπινες αλήθειες που συνήθως είναι πολύ δύσκολες, περίπλοκες ή και επώδυνες για να ασχοληθούμε μαζί τους όσο τους αναλογεί. Οι ταινίες της Disney/Pixar αποτελούν υπόδειγμα αυτής της κατηγορίας τέχνης για παιδιά, κι εμείς έχουμε τουλάχιστον τέσσερις σημαντικούς λόγους να ανυπομονούμε για τον επόμενο μαραθώνιό τους, αποκλειστικά μέσω του Vodafone TV.

Γιατί απλώς τις λατρεύουμε

Παρακολουθώντας το «Ψάχνοντας τον Νέμο», στο – μακρινό πια – 2003, δεν δικαιολογήσαμε την υπερπροστατευτικότητα των γονιών μας, ίσως όμως την καταλάβαμε λίγο καλύτερα. Το πολύ πιο πρόσφατο «Inside Out», μας θύμισε την ξαφνική μετάβαση από την χαρά της παιδικής ηλικίας στην κυκλοθυμία της εφηβείας, αλλά και τη – συχνά σκληρή – μετάβαση προς την ενηλικίωση, κάνοντάς μας να δακρύσουμε τόσο από τη συγκίνηση όσο και από τα γέλια. Πραγματικά, η δύναμη μιας ταινίας να διασκεδάζει εξίσου μικρούς και μεγάλους, βρίσκοντας χώρο για σκέψη και προβληματισμό, είναι σχεδόν ψυχοθεραπευτική. Με όλες τις ταινίες της Disney/Pixar να ακολουθούν αυτό το μοτίβο, από άλλες προσεγγίσεις και για άλλες θεματικές, δεν είναι απολύτως λογικό που δεν βλέπουμε την ώρα να τις ξαναδούμε; (Και να τις ξαναδούμε, και να τις ξαναδούμε…)

Γιατί μας αρέσουν οι τρελές θεωρίες

Αν δεν έχετε ξανακούσει ποτέ τη θεωρία για το Σύμπαν της Disney/Pixar, θα σας παρακαλούσαμε να φανείτε ανοιχτόμυαλοι. Εμπνευσμένη από τον κριτικό ταινιών Τζον Νεγκρόνι – και μοιάζοντας, ομολογουμένως, σαν προϊόν της κατανάλωσης πολλών από τα… συνονόματά του κοκτέιλ – η συγκεκριμένη θεωρία υποστηρίζει πως όλες οι ταινίες της Disney/Pixar λαμβάνουν χώρα στο ίδιο σύμπαν, σε χρονικό διάστημα μερικών… εκατομμυρίων ετών. Τα στοιχεία που τη στηρίζουν είναι ελάχιστα: Ορισμένα αντικείμενα και χαρακτήρες που εμφανίζονται σε πολλαπλές ταινίες, και κυρίως η (σατανική;) εταιρεία BnL, τα προϊόντα της οποία είναι σχεδόν παντού και η φέρεται, από κάποια στιγμή και έπειτα, να αποκτά τον έλεγχο του σύμπαντος.

Σύμφωνα πάντα με τη θεωρία του Νεγκρόνι, όλα ξεκινούν στο The Good Dinosaur, όπου οι δεινόσαυροι συμβιώνουν στον πλανήτη με τους ανθρώπους, αλλά και εκτοπίζονται από αυτούς. Η δεύτερη ταινία της θεωρίας – και μία από τις πιο σημαντικές – είναι το Brave, με κεντρικά clues την ικανότητα της μάγισσας να κινείται στο χρόνο μέσω πορτών, αλλά και την παρουσία ενός χαράγματος που θυμίζει την Boo από το Monsters Inc.

Από ταινία σε ταινία, οι άνθρωποι βρίσκονται σε ανταγωνισμό με υπερήρωες (Incredibles), ζώα (Finding Nemo, Finding Dory, Ants κλπ), νοήμονα παιχνίδια (Toy Story, Wreck it Ralph) και μηχανές, χάνουν τη θέση τους στον πλανήτη λόγω της ρύπανσης (τριλογία Cars, Wall-E) και εντέλει επιστρέφουν στη γη – ίσως εξελισσόμενοι σε τέρατα. Η τελευταία ταινία στο χρονολόγιο της θεωρίας είναι το Monsters Inc., και η μεγάλη έκπληξη έγκειται στον ισχυρισμό ότι η Boo, μαθαίνει από τα τέρατα να ταξιδεύει στο χρόνο μέσω πορτών, και δεν είναι άλλη από… τη Μάγισσα στο Brave!

Δεν θα πάρουμε θέση σε σχέση με το κατά πόσον η θεωρία θα μπορούσε να είναι αληθινή. Αν, όμως, θέλετε να την ελέγξετε μόνοι σας, θα σας προτείνουμε να δείτε τις ταινίες με αυτή τη σειρά, με μια επίσκεψη στην ειδική κατηγορία Pixarfest στο Vodafone TV:

  • The Good Dinosaur
  • Brave
  • Incredibles
  • Toy Story
  • Toy Story 2
  • Finding Nemo
  • Finding Dory
  • Ratatouille
  • Toy Story 3
  • Wreck it Ralph
  • Up
  • Inside Out
  • Coco
  • Cars
  • Cars 2
  • Cars 3
  • Wall-E
  • A Bug’s Life
  • Onward
  • Monster University
  • Monster Inc.

Γιατί μας αρέσουν τα καλοκαιρινά φεστιβάλ

Από τις 07/08 έως τις 08/09, το Vodafone TV σε συνεργασία με την Disney/Pixar διοργανώνουν το «Pixarfest». Σε όλο αυτό το διάστημα – που λήγει με την έναρξη των σχολείων, για να επιτρέψει και στους μικρούς μας φίλους να συγκεντρωθούν – έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε όλες τις παραπάνω ταινίες Disney/Pixar σε ειδική προσφορά, με 0,90€/ενοικίαση, όσες φορές θέλουμε. Αρκεί να είμαστε συνδρομητές του Vodafone TV και να επισκεφθούμε την κατηγορία Pixarfest εντός της πλατφόρμας, ώστε να διοργανώσουμε τους δικούς μας μαραθώνιους με τις αγαπημένες μας ταινίες Disney/Pixar.

Γιατί θέλουμε να γίνουμε μέρος τους                                                 

Η μεγαλύτερη έκπληξη του καλοκαιριού για τους φαν της Disney/Pixar, όμως, δεν είναι η ίδια η προνομιακή τιμή στην οποία μπορούν να παρακολουθήσουν τις δημοφιλέστερες ταινίες της εταιρείας, αλλά το γεγονός έχουν την ευκαιρία και να… συμμετέχουν σε αυτές. Πώς; Με κάθε ενοικίαση μίας ή περισσότερων ταινιών της κατηγορίας Pixarfest στην πλατφόρμα του Vodafone TV μπαίνουν αυτόματα σε κλήρωση, όπου δυο υπερτυχεροί θα χαρίσουν τη φωνή τους, συμμετέχοντας στη μεταγλώττιση της επόμενης ταινίας Disney/Pixar! Ενώ, 15 ακόμα τυχεροί θα κερδίσουν συλλεκτικά δώρα από αγαπημένες ταινίες! Μάλιστα, όσο περισσότερες είναι οι ενοικιάσεις, τόσο αυξάνονται και οι συμμετοχές.

Sports in

Πέθανε 20χρονος τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα

«Έφυγε» τα ξημερώματα της Τετάρτης (17/7) από τη ζωή σε ηλικία 20 ετών ο τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα Γουαγιακίλ, Τζάστιν Κορνέχο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024