Ζερεφός : Στο νερό δεν γίνεται ποτέ εκκένωση – Είχε δίκιο ο Χαρδαλιάς
Ο Χρήστος Ζερεφός τόνισε ότι «το μόνο που θα μπορούσε, ήταν να δοθεί μια γενική εντολή να ανεβούν οι άνθρωποι στις ταράτσες των σπιτιών, όπως κάνουν οι Γιαπωνέζοι»
«Στο νερό δεν γίνεται ποτέ εκκένωση» δήλωσε ο ακαδημαϊκός-καθηγητής της Φυσικής της Ατμόσφαιρας και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή Χρήστος Ζερεφός (κεντρική φωτογραφία), μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, στην εκπομπή GPS, για τις φονικές πλημμύρες και όσα θα μπορούσαν να γίνουν στην Εύβοια.
«Αν βγάλεις τον κόσμο έξω θα πνιγεί»
Απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου Θάνου Σιαφάκα, ο κ. Ζερεφός είπε: «Εχει δίκιο ο κ. Χαρδαλιάς. Στο νερό ποτέ εκκένωση, γιατί αν βγάλεις τον κόσμο έξω θα πνιγεί».
Ο καθηγητής τόνισε ότι «το μόνο που θα μπορούσε, ήταν να δοθεί μια γενική εντολή να ανεβούν οι άνθρωποι στις ταράτσες των σπιτιών, όπως κάνουν οι Γιαπωνέζοι».
Και συμπλήρωσε ότι στις πολύ μεγάλες καταστροφές πολύ λίγα μπορεί να κάνει ο άνθρωπος και η Πολιτεία.
«Στο νερό ισχύει η διάσωση από αέρος, εάν είναι δυνατόν – που συνήθως δεν είναι. Αλλιώς να ανέβουν σε ταράτσες ή ψηλούς ορόφους…
Θα έχουμε και άλλες «Εύβοιες»
»Πρέπει να υπάρξει ένας πολεοδομικός κανονισμός, που τουλάχιστον στις περιοχές που δέχονται συνήθως μεγάλους όγκους νερού, να έχουν όλα τα διαμερίσματα πρόσβαση στις ταράτσες».
Ο κ. Ζερεφός επανέλαβε και αυτός ότι το φαινόμενο στην Εύβοια ήταν πολύ ακραίο, αφού έπεσε σε 4-5 ώρες όσο νερό πέφτει σε 7-8 μήνες στην Αθήνα, τόνισε όμως ότι τα ακραία φαινόμενα θα είναι πιο συχνά στο μέλλον και θα έχουμε και άλλες «Εύβοιες», αν δεν μάθουμε από τα λάθη μας.
Πηγή: ΑΠΕ
- Τραμπ και ελληνοτουρκικά – Τι πιστεύουν οι Έλληνες, ένας πρώην διπλωμάτης των ΗΠΑ και ένας πανεπιστημιακός
- Masdar: Με όχημα την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ σχεδιάζει off shore αιολικά και φωτοβολταϊκά 6 GW σε Ελλάδα και Ισπανία
- Διαγραφή Σαμαρά: Κάνει ζυμώσεις για κόμμα – Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά
- Μέσω ΑΣΕΠ οι προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία
- Ο Φουκώ διαβάζει Χέγκελ
- Βατικανό: Μπορείτε να περιηγηθείτε ψηφιακά στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη