Ανυπολόγιστη η οικολογική καταστροφή στον Μαυρίκιο
Μια τεράστια οικολογική καταστροφή απειλεί έναν από τους διασημότερους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, έπειτα από τόνους πετρελαίου που διέρρευσαν ανοιχτά της θαλάσσης του Μαυρίκιου. Ψάρια, κοράλλια ακόμη και δέντρα έχουν πνιγεί στο παχύρευστο και τοξικό αυτό υγρό θέτοντας σε κίνδυνο την οικονομία την δημόσια υγεία
- Πότε θα φτάσει τα 5 ευρώ η τιμή του ελαιόλαδου στο ράφι - Οι παράγοντες κλειδιά
- H λέξη της χρονιάς προέρχεται από το TikTok και μάλλον την ξέρετε ήδη
- Οι τιάρες, η κόντρα και ο γάμος - Για αυτό το λόγο η Μέγκαν Μαρκλ τα «έσπασε» με τη βασίλισσα Ελισάβετ
- Οι παγίδες των υπηρεσιών «Αγόρασε Τώρα - Πλήρωσε Αργότερα»
Μια τεράστια οικολογική καταστροφή απειλεί έναν από τους διασημότερους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, έπειτα από τόνους πετρελαίου που διέρρευσαν ανοιχτά της θαλάσσης του Μαυρίκιου. Ψάρια, κοράλλια ακόμη και δέντρα έχουν πνιγεί στο παχύρευστο και τοξικό αυτό υγρό θέτοντας σε κίνδυνο την οικονομία την δημόσια υγεία.
Νεκρά χέλια επιπλέουν στο νερό. Εθελοντές αναφέρουν πως ψαρεύουν αστερίες βουτηγμένους στο πετρέλαιο. Βλέπουν καβούρια και θαλασσοπούλια πνιγμένα στο κολλώδες μαύρο υγρό που διέρρευσε στη θάλασσα, από πλοίο που προσάραξε στην ακτή του Μαυρίκιου, στον Ινδικό Ωκεανό, στις 25 Ιουλίου.
Αν και η διαρροή του πετρελαίου έχει πλέον σταματήσει, οι περίπου 1.000 τόνοι που κατέληξαν στο νερό, έχουν προκαλέσει τεράστια οικολογική καταστροφή και έχουν θέσει σε κίνδυνο τη θαλάσσια ζωή.
«Για άλλη μια φορά βλέπουμε τους κινδύνους που προκαλεί το πετρέλαιο. Επιδεινώνει την κλιματική κρίση, καταστρέφει τους ωκεανούς και την βιοποικιλότητα και απειλεί την τοπική κοινότητα σε μια από τις πιο πολύτιμες λιμνοθάλασσες της Αφρικής.»
Δέντρα και θάμνοι έχουν πνιγεί κι αυτά στο πετρέλαιο. Πολίτες του νησιού μαζί με περιβαλλοντικές ομάδες και εθελοντές, προσπαθούν είτε με τα χέρια είτε με φτυάρια και κουβάδες, να απομακρύνουν από τα δάση, το κολλώδες αυτό υγρό που έχει γίνει ένα με το χώμα.
Εκφράζουν φόβους πως οι εγκλωβισμένοι τόνοι πετρελαίου στο πλοίο πιθανόν να διαχυθούν κι αυτοί στον ωκεανό από στιγμή σε στιγμή, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η διαρροή αυτή θα επιφέρει επιπλέον τεράστιες συνέπειες στην οικονομία, στην ασφάλεια των τροφίμων και στη δημόσια υγεία.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις