CNN : Συνάντηση Πομπέο – Τσαβούσογλου την Κυριακή
Πληροφορίες που μετέδωσε το CNN το βράδυ της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας) αναφέρουν ότι την ερχόμενη Κυριακή ο αμερικανός ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Πληροφορίες που μετέδωσε το CNN το βράδυ της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας) αναφέρουν ότι την ερχόμενη Κυριακή ο αμερικανός ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
«Η συνάντηση θα γίνει μετά την επαφή που είχε ο Πομπέο με τον Νίκο Δένδια» αναφέρει η δημοσιογράφος Τζένιφερ Χάνσλερ η οποία καλύπτει θέματα του Λευκού Οίκου.
.@SecPompeo will meet with Turkish Foreign Minister Mevlut Cavusoglu while in the Dominican Republic Sunday, @WHAAsstSecty says.
The meeting will take place days after Pompeo's meeting with @NikosDendias in Vienna today
— Jennifer Hansler (@jmhansler) August 14, 2020

Ισχυροποίηση της παρουσίας των ΗΠΑ στην Αν.Μεσόγειο
Στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο φέρεται να του ζήτησε πιο εμφανή αμερικανική παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο.
Κατά τη συνάντησή τους, στη Βιέννη, ο Νίκος Δένδιας παρουσίασε με ντοκουμέντα τον παραλογισμό της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ ευχαρίστησε τον Μάικ Πομπέο για την ξεκάθαρη δήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Επίσης ο κ. Δένδιας ξεκαθάρισε στον αμερικανό ομόλογό του ότι η Τουρκία είναι η μόνη υπαίτια για την κλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο και οφείλει να αποχωρήσει άμεσα από την ελληνική υφαλοκρηπίδα.
Αναφερόμενος στη συνάντηση με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη, ο κ. Δένδιας είπε πως του ανέπτυξε την κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο και τόνισε: «Η σαφής τοποθέτηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν επιτρέπει την παραμικρή παρερμηνεία. Είχα την ευκαιρία να τον ευχαριστήσω γι’ αυτή τη σαφή θέση του υπουργείου του και της αμερικανικής πλευράς».
Περαιτέρω επισήμανε: «ως γνωστόν, η Τουρκία κλιμακώνει την παραβατική της συμπεριφορά. Επιδιώκει έτσι την επιβολή τετελεσμένων. Η Τουρκία στρατιωτικοποιεί την κατάσταση. Εκθέτει με τον πιο προφανή τρόπο, την έλλειψη νομικών επιχειρημάτων από την πλευρά της».
- Γροιλανδία: Την ανάγκη «σεβασμού της κυριαρχίας της» τονίζει η φον ντερ Λάιεν σε μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
- Η Μολδαβία αποχώρησε από την ευρασιατική ομάδα ΚΑΚ της οποία ηγείται η Ρωσία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)





























![Καραμπόλα περισσότερων από 100 αυτοκινήτων στο Μίσιγκαν – Οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι στα οχήματα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/michigan-visibility-315x220.jpg)



































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442