Γώγος : Μάσκες ακόμη και στην παραλία σε Πάρο – Αντίπαρο
Την ανησυχία του για την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων εξέφρασε, μεταξύ άλλων, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος, ο οποίος έκανε λόγο ακόμα και για μάσκες ακόμη και στην παραλία σε Πάρο - Αντίπαρο
- Τι συμβαίνει στο αριστερό «ημισφαίριο» της πολιτικής ζωής;
- Νέο θρίλερ με την υγεία του Χαμενεΐ - Αναφορές ότι έχει πέσει σε κώμα
- Το Υπουργείο Εξωτερικών βάζει στόχο την «Ισότητα» – Τι περιλαμβάνει το Σχέδιο Δράσης
- Μεθυσμένο ζευγάρι προκάλεσε καταστροφές στο νοσοκομείο Βόλου - Φώναζαν και έβριζαν το προσωπικό
Την ανησυχία του για την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων εξέφρασε, μεταξύ άλλων, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος, ο οποίος έκανε λόγο ακόμα και για μάσκες ακόμη και στην παραλία σε Πάρο – Αντίπαρο.
Όπως ο ίδιος τόνισε πάντα πρέπει να φοράμε μάσκα ακόμα και στην παραλία αναφερόμενος στην Πάρο και Αντίπαρο ενώ επεσήμανε πως αν φορούν όλοι μάσκες θα σταματήσει η μετάδοση.
Συγκεκριμένα για την Πάρο και την Αντίπαρο, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ανέφερε πως «όταν δούμε συρροή κρουσμάτων σε μια συγκεκριμένη περιοχή ή σε μια δομή το ίδιο γίνεται και για τα νησιά, για μερικά τουλάχιστον και μερικές πόλεις ή μερικές περιφέρειες και νομοί που είναι στο κόκκινο. Εκεί λοιπόν που υπάρχει και φαίνεται μέσα από την ποιοτική μελέτη των κρουσμάτων εκεί μπαίνουν τα περιοχικά διαφορετικά lockdown – περιοριστικά μέτρα κάποιου βαθμού, διαφορετικού σε κάθε περίπτωση».
Παράλληλα, ανέφερε πως η μεγάλη διασπορά της νόσου αυτή την στιγμή σχετίζεται με την κινητικότητα του πληθυσμού σε πόλεις κυρίως όμως σε τουριστικούς προορισμούς.
«Πολλοί φεύγουν από τα τουριστικά κέντρα πηγαίνουν σε τουριστικούς προορισμούς κυρίως στα νησιά και επιστρέφουν στις πόλεις έχοντας κολλήσει τον κορωνοιο. Αυτοί μετά αποτελούν εστία διασποράς .Έτσι αυτές οι ζώνες που βλέπετε στο κόκκινο είναι οι κύριες εστίες όχι τόσο στο αριθμητικό δεδομένο αλλά στο ποιοτικό δεδομένο δηλαδή από εκεί έρχονται οι περισσότεροι, εκεί υπάρχουν τα περισσότερα κρούσματα και γι αυτό τον λόγο υπάρχει αυτός ο περιοχικός περιορισμός που έχετε δει μέχρι τώρα γιατί έτσι δεν θα μπούμε σε μια διαδικασία οριζοντίασης των μέτρων και καραντίνα».
Επιπλέον, ο κ. Γώγος σημείωσε πως για κάποιον που γυρνάει στους δικούς του από το νησί η σύσταση είναι να φοράει την μάσκα για να μην το μεταδώσει στους γονείς του ή τους παππούδες του σε περίπτωση που το έχει και να τηρεί τα μέτρα τουλάχιστον για 7 ημέρες που είναι ο συνήθης χρόνος επώασης και όταν κυκλοφορεί σε οποιαδήποτε δραστηριότητα να φοράει μάσκα.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις