Νόστιμη σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο
Φτιάξτε μόνοι σας την πιο εύκολη συνταγή
- Κίνα: Αυτοκίνητο έπεσε επάνω σε πλήθος έξω από δημοτικό σχολείο – Τουλάχιστον 10 τραυματίες
- Θα «σπάσει» η Ελλάδα το καλούπι του δεξιού λαϊκισμού στην ΕΕ;
- Η υπερθέρμανση του πλανήτη κοστίζει ζωές - Για πρώτη φορά επιστήμονες υπολογίζουν τους θανάτους
- Το ΠΑΣΟΚ πολιορκεί το κέντρο που «χάνει» η ΝΔ και τη βαφτίζει «γαλάζιο ΣΥΡΙΖΑ»
Υλικά
1 κιλό βερίκοκα
600 γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
1 μικρό ποτηράκι νερό
Εκτέλεση
1. Διαλέγετε βερίκοκα ώριμα, αλλά γερά. Τα πλένετε καλά, αφαιρείτε το κουκούτσι τους και τα βάζετε να βράσουν μαζί με το νερό.
2. Μόλις βράσουν και λιώσουν περάστε τα από μια σήτα, μαζέψτε τον πολτό τους και βάλτε τον μαζί με τη ζάχαρη σε μια φαρδιά κατσαρόλα.
3. Αφήστε τη μαρμελάδα να βράσει, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει.
4. Προσθέστε το χυμό λεμονιού, αφήστε τη να πάρει μερικές βράσεις ακόμα και μετά κατεβάστε τη από τη φωτιά.
5. Αφήστε τη να κρυώσει και βάλτε τη σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις