Υπό τον Φάουτσι : Αναπτύσσουν στέλεχος κοροναϊού για εθελοντές – Επικίνδυνο πείραμα και διχάζει
Η διαδικασία προβλέπει τη χορήγηση ένεσης σε εθελοντές πρώτα με το πειραματικό εμβόλιο και στη συνέχεια με τον κοροναϊό.
- Ο καλλιτέχνης που απείλησε ότι θα κατέστρεφε πολύτιμα έργα τέχνης αν ο Τζούλιαν Ασάνζ πέθαινε στη φυλακή
- Για ποια εγκλήματα κατηγορούνται οι Νετανιάχου, Γκάλαντ και Ντέιφ
- Να απομονώσει τους αποστάτες καλούν οι 87+ τον πολιτικό κόσμο - «Να μην αποδεχτούν έδρες προϊόν συνωμοσίας»
- Οι καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της Black Friday
Ομοσπονδιακό ερευνητικό ινστιτούτο των ΗΠΑ ανακοίνωσε χθες πως αναπτύσσει στέλεχος του νέου κοροναϊού, το οποίο θα μπορούσε κάποια μέρα να εγχυθεί σκόπιμα σε εθελοντές προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τα πειραματικά εμβόλια λειτουργούν.
«Δημιουργία στελέχους»
Το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID), με επικεφαλής τον Δρ Αντονι Φάουτσι, ανακοίνωσε ότι «ξεκίνησε ένα σχέδιο για τη δημιουργία στελέχους, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη μοντέλου ανθρώπινης πειραματικής λοίμωξης, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο».
(Φωτογραφία Reuters)
Σε κανονική κλινική δοκιμή, οι εθελοντές λαμβάνουν πειραματικό εμβόλιο ή εικονικό φάρμακο (placebo) και παρακολουθούνται για μήνες ή χρόνια, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν μολυνθεί φυσικά από τον εκάστοτε ιό που κυκλοφορεί στο περιβάλλον.
Ομως, αυτό απαιτεί χρόνο και οι ειδικοί προτείνουν από την αρχή της πανδημίας Covid-19 μια ταχύτερη οδό, που έχει ήδη χρησιμοποιηθεί για τη γρίπη, την ελονοσία, τον τυφοειδή πυρετό, τον δάγκειο πυρετό και τη χολέρα:
Να χορηγηθεί με ένεση πρώτα το πειραματικό εμβόλιο και στη συνέχεια ο κοροναϊός. Ιδιαίτερα ένθερμη για τούτη τη μέθοδο είναι η ομάδα 1DaySooner.
Επικίνδυνα πειράματα
Ομως, σε αντίθεση με τις προαναφερθείσες ασθένειες, οι γιατροί γνωρίζουν ακόμα πολύ λίγα για τη θεραπεία ασθενών με Covid-19, γεγονός που καθιστά αυτά τα πειράματα επικίνδυνα.
Το ινστιτούτο δεν έχει λάβει ακόμη απόφαση και αναμένεται να το πράξει μόνο κατά τα τέλη του έτους, όταν τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών για την τελική φάση στα τρία προχωρημένα προγράμματα εμβολίων για τον κοροναϊό ( από τις εταιρείες AstraZeneca, Moderna, Pfizer ) θα γίνουν γνωστά.
(Φωτογραφία Reuters)
Από την πλευρά του, ο Ντέιβιντ Ντίμερτ, διευθυντής της μονάδας που διεξήγαγε δοκιμές εμβολίων στο Πανεπιστήμιο George Washington, και συγκεκριμένα τη δοκιμή του εμβολίου της Moderna στην Ουάσιγκτον, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως ήταν αντίθετος σε αυτό το είδος πειράματος για την Covid-19.
«Οι γνώσεις μας είναι περιορισμένες», τόνισε ο γιατρός. «Δεν έχουμε μια θεραπεία που να εγγυάται ότι θα είμαστε σε θέση να θεραπεύσουμε κάποιον που θα πέσει σοβαρά άρρωστος».
Πηγή: ΑΠΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις