Καθιστική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν πρόσφυγες που διαμένουν στη δομή Θερμοπυλών, στην Παλαιά Εθνικη.
Πρόκειται για περίπου 30 άτομα που κάθισαν στο οδόστρωμα διαμαρτυρόμενοι για την παραμονή τους στο καμπ αλλά και τις συνθήκες διαβίωσης εκεί, καθώς και για τα αιτήματα μετεγκατάστασής τους τα οποία καθυστερούν.
Μάλιστα οι διαμένοντες στη δομή των Θερμοπυλών σε επικοινωνία που είχαν με το Lamianow.gr ζητούν έναν υπεύθυνο προκειμένου, όπως λένε χαρακτηριστικά, να ακούσουν τι έχουν να πουν, ενώ κρατούσαν κόλλες Α4 με το σύνθημα «θέλουμε τα δικαιώματά μας».
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.