Ρεβίθια σαλάτα
Χορταστική, δροσερή, πλούσια!
- Κίνα: Αυτοκίνητο έπεσε επάνω σε πλήθος έξω από δημοτικό σχολείο – Τουλάχιστον 10 τραυματίες
- Θα «σπάσει» η Ελλάδα το καλούπι του δεξιού λαϊκισμού στην ΕΕ;
- Tη Georgia O’ Keeffe δεν την ένοιαζε που είχε 58 χρόνια διαφορά με τον Juan Hamilton
- Το ΠΑΣΟΚ πολιορκεί το κέντρο που «χάνει» η ΝΔ και τη βαφτίζει «γαλάζιο ΣΥΡΙΖΑ»
Προετοιμασία 15’, Αναμονή 12 ώρες, Μαγείρεμα 60’,
ΥΛΙΚΑ (για 4-6 μερίδες)
1/2 κιλό ρεβίθια
2 φρέσκες πιπεριές πράσινες, κομμένες σε μπαστουνάκια κι έπειτα σε τετράγωνα κομματάκια
2 φρέσκες πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε μπαστουνάκια κι έπειτα σε τετράγωνα κομματάκια
2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
3 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
½ ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
Για τη βινεγκρέτ
150 ml ελαιόλαδο
50 ml ξίδι βαλσαμικό
2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Μουλιάζουμε αποβραδίς τα ρεβίθια σε κρύο νερό. Την επομένη αλλάζουμε το νερό και τα βράζουμε για μία ώρα περίπου σε μέτρια φωτιά, ξαφρίζοντας τακτικά. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε 1 κουταλάκι αλάτι. Αφού βράσουν τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Ανακατεύουμε τα ρεβίθια με τις φέτες των κρεμμυδιών, το σκόρδο, τις πιπεριές (πράσινες και κόκκινες) και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Βινεγκρέτ: Χτυπάμε στο μούλτι το ελαιόλαδο με το ξίδι και προσθέτουμε ένα κουταλάκι αλάτι και 1 κουταλάκι πιπέρι. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις