Ρεβίθια σαλάτα
Χορταστική, δροσερή, πλούσια!
Προετοιμασία 15’, Αναμονή 12 ώρες, Μαγείρεμα 60’,
ΥΛΙΚΑ (για 4-6 μερίδες)
1/2 κιλό ρεβίθια
2 φρέσκες πιπεριές πράσινες, κομμένες σε μπαστουνάκια κι έπειτα σε τετράγωνα κομματάκια
2 φρέσκες πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε μπαστουνάκια κι έπειτα σε τετράγωνα κομματάκια
2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
3 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
½ ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
Για τη βινεγκρέτ
150 ml ελαιόλαδο
50 ml ξίδι βαλσαμικό
2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Μουλιάζουμε αποβραδίς τα ρεβίθια σε κρύο νερό. Την επομένη αλλάζουμε το νερό και τα βράζουμε για μία ώρα περίπου σε μέτρια φωτιά, ξαφρίζοντας τακτικά. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε 1 κουταλάκι αλάτι. Αφού βράσουν τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Ανακατεύουμε τα ρεβίθια με τις φέτες των κρεμμυδιών, το σκόρδο, τις πιπεριές (πράσινες και κόκκινες) και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Βινεγκρέτ: Χτυπάμε στο μούλτι το ελαιόλαδο με το ξίδι και προσθέτουμε ένα κουταλάκι αλάτι και 1 κουταλάκι πιπέρι. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
- Αμαλιάδα: Πέντε νεκρά παιδιά ζητούν δικαίωση
- Ολυμπιακός: Τώρα μετράνε οι νίκες…
- Μαγδεμβούργο: Η στιγμή της σύλληψης του οδηγού που σκόρπισε τον θάνατο
- Μπαρτζώκας: «Περαστικά στον Λεσόρ, μας πλήγωσε όλους αυτό που έγινε»
- Σπεύδουν στο Μαγδεμβούργο ο Σολτς και η υπ. Εσωτερικών – Πρώτες εκτιμήσεις για το αιματηρό συμβάν
- Χιρόνα – Βαγιαδολίδ 3-0: Επέστρεψαν στις νίκες οι Καταλανοί