Ρεβίθια σαλάτα
Χορταστική, δροσερή, πλούσια!
Προετοιμασία 15’, Αναμονή 12 ώρες, Μαγείρεμα 60’,
ΥΛΙΚΑ (για 4-6 μερίδες)
1/2 κιλό ρεβίθια
2 φρέσκες πιπεριές πράσινες, κομμένες σε μπαστουνάκια κι έπειτα σε τετράγωνα κομματάκια
2 φρέσκες πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε μπαστουνάκια κι έπειτα σε τετράγωνα κομματάκια
2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
3 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
½ ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
Για τη βινεγκρέτ
150 ml ελαιόλαδο
50 ml ξίδι βαλσαμικό
2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Μουλιάζουμε αποβραδίς τα ρεβίθια σε κρύο νερό. Την επομένη αλλάζουμε το νερό και τα βράζουμε για μία ώρα περίπου σε μέτρια φωτιά, ξαφρίζοντας τακτικά. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε 1 κουταλάκι αλάτι. Αφού βράσουν τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Ανακατεύουμε τα ρεβίθια με τις φέτες των κρεμμυδιών, το σκόρδο, τις πιπεριές (πράσινες και κόκκινες) και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Βινεγκρέτ: Χτυπάμε στο μούλτι το ελαιόλαδο με το ξίδι και προσθέτουμε ένα κουταλάκι αλάτι και 1 κουταλάκι πιπέρι. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
- Ζητούμενο η ενημέρωση: To σιωπητήριο στη Δίκη της Χρυσής Αυγής προσωρινά αποφεύχθηκε
- Eurostat: Στο 2,5% ο πληθωρισμός τον Ιούνιο, στο ίδιο επίπεδο Ελλάδα-Ευρωζώνη
- «Έδεσε» τον Τζούριτς ο Ολυμπιακός
- Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει το σφυροκόπημα – Τουλάχιστον δέκα νεκροί στην κεντρική Λωρίδα
- Θεσσαλονίκη: 7 χρόνια φυλακή στα δύο αδέρφια για τον θάνατο 52χρονου – Τον είχαν ξυλοκοπήσει επειδή τάιζε αδέσποτα ζώα
- «Αχ θάλασσα»: Η Μαρίνα Σάττι παρουσιάζει ένα τραγούδι για τους νεκρούς μετανάστες της Μεσογείου