Ικανοποίηση στη Γερμανία από την ένταξη προσφύγων και μεταναστών
Όπως σημειώνει το Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών ο ρυθμός ένταξης μεταναστών και προσφύγων αυξάνεται ικανοποιητικά.
Σε ικανοποιητικά επίπεδα βρίσκεται η ένταξη προσφύγων και μεταναστών στο κοινωνικό σύνολο στη Γερμανία, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών (DIW), βάσει των μελετών για την επαγγελματική και σχολική κατάστασή τους.
Σύμφωνα με τις μελέτες αυτές, το 43% των προσφύγων βρήκε απασχόληση τρία χρόνια μετά την άφιξή του. Το ποσοστό είναι χαμηλότερο για τις γυναίκες παρά για τους άνδρες. Ο κύριος λόγος είναι η φροντίδα των παιδιών.
Οι προσδοκίες τους όμως ικανοποιήθηκαν μόνον εν μέρει. Στην πρώτη έρευνα το 2016, τα δύο τρίτα υπέθεταν ότι θα βρουν δουλειά εντός δύο ετών. Ειδικότερα, οι γυναίκες και οι ψυχικά εξουθενωμένοι μετανάστες έπρεπε συνεπώς να λάβουν μεγαλύτερη υποστήριξη προκειμένου να ενταχθούν στην αγορά εργασίας, σύμφωνα με το DIW.
Θετικές τάσεις υπάρχουν στο θέμα της ένταξης των παιδιών και των νέων. Περισσότεροι από τους μισούς φοιτούν σε σχολείο πλήρους απασχόλησης. Το DIW διαπιστώνει ότι η ταύτισή τους με το σχολείο είναι μάλιστα ακόμη πιο ισχυρή από ό,τι των υπόλοιπων παιδιών. Όσον αφορά τη γλώσσα, τα παιδιά έχουν κάνει μεγαλύτερες προόδους από τους γονείς τους: σχεδόν όλα μιλούν πλέον γερμανικά με τους φίλους τους.
Βάση για τα αποτελέσματα που παρουσίασε το DIW αποτέλεσαν αντιπροσωπευτικές, επαναλαμβανόμενες έρευνες για τους μετανάστες και πρόσφυγες, οι περισσότεροι από τους οποίους έφτασαν στη Γερμανία το 2015. Τα αποτελέσματα βασίζονται σε στοιχεία των ετών 2016 έως και 2018.
Πηγή: DLF, ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Νέες ταινίες: Από το παλιό καλό λαϊκό ελληνικό σινεμά έως την οργή για τα δικαιώματα των γυναικών στο Ιράν
- Ο «δανεικός» Λεβαδειακός και ο παίκτης που χάνει δύο ματς με… τρεις κίτρινες κάρτες!
- Ζιζέλ Πελικό: Ένοχος ο Ντομινίκ Πελικό για τον βιασμό της γυναίκας του
- Αποκάλυψη in: Μία πολυμήχανη 86χρονη παγίδευσε μέλη συμμορίας «εικονικών ατυχημάτων στα Χανιά»
- Θαλασσινά: Γιατί τρύπησε το δίχτυ στην κατανάλωση – Πόσα ξοδεύουμε το χρόνο
- Κώστας Τσιάρας: Τρία βήματα για την εξυγίανση του ΟΠΕΚΕΠΕ