Βατόπουλος στο MEGA: Οι ημερήσιες αναφορές του ΕΟΔΥ πρέπει να είναι πιο λεπτομερείς
Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Ράνια Τζίμα μίλησε ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, αναφορικά με τις εξελίξεις στο μέτωπο του κοροναϊού
- Ακονίζουν τα μαχαίρια τους οι στρατοί Ισραήλ και Τουρκίας; – Τι αναφέρει η επιτροπή Νάγκελ
- Σοκαριστικό βίντεο: Παιδόφιλος μαχαιρώνει μαθήτρια στη μέση του δρόμου
- Η Δανία δηλώνει «ανοιχτή στον διάλογο» με τις ΗΠΑ για την Αρκτική
- Προς δημοσίευση η έκθεση με τον ρόλο του Τραμπ στην επίθεση στο Καπιτώλιο
Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Ράνια Τζίμα μίλησε ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, αναφορικά με τις εξελίξεις στο μέτωπο του κοροναϊού.
«Υπάρχει ένα θέμα με τα δεδομένα. Έχει ζητηθεί από τον ΕΟΔΥ οι ημερήσιες αναφορές να γίνουν λίγο πιο λεπτομερείς. Να ξέρουμε τα κρούσματα ανά περιφέρεια ή ανά νομό, να ξέρουμε τις συρροές και τις καθημερινές εισαγωγές σε νοσοκομεία. Για να μπορέσει ο κόσμος να υπακούσει στα μέτρα, θα πρέπει να έχει πλήρη γνώση της κατάστασης» σημείωσε ο κ. Βατόπουλος αναφορικά με τα νέα αυστηρά μέτρα σε Μύκονο και Χαλκιδική.
«Το νόσημα μεταδίδεται με την αναπνοή, συνεπώς ο καθένας από εμάς έχει την ευθύνη να προφυλάξει τους γύρω του. Αυτό είναι η ατομική ευθύνη. Από την άλλη μεριά το κράτος οφείλει να επιβάλει κανόνες και να διευκολύνει αυτή τη συμπεριφορά. Αυτά πάνε μαζί» συνέχισε ο ίδιος.
Τα σχολεία
Αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Βατόπουλος τόνισε ότι «σε αυτό που συμφωνούμε όλοι διεθνώς είναι ότι πρέπει να λειτουργήσουν τα σχολεία. Αυτό που συζητάμε τώρα είναι ο τρόπος που θα λειτουργήσουν».
«Η άποψη των διεθνών οργανισμών είναι ότι ένα παιδί από τριών ετών και πάνω μπορεί να φορέσει μάσκα» πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον ίδιο «είναι σκόπιμο να βρεθεί ένας τρόπος να μην συνωστίζονται τα παιδιά, κυρίως στα διαλείμματα και στους διαδρόμους. Εκεί πρέπει να γίνει μια προσπάθεια. Θα μπορούσαν τα διαλείμματα να είναι ξεχωριστά για κάθε τάξη, η είσοδος και έξοδος να είναι από διαφορετική πόρτα, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Επίσης θα μπορούσε στο σχολείο να υπάρξει κάποιο μάθημα υγιεινής, ώστε να μάθουν τα παιδιά να χρησιμοποιούν τη μάσκα, πώς τη φοράμε, πώς πλένουμε τα χέρια μας» κατέληξε ο κ. Βατόπουλος.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις