Ομελέτα στον φούρνο
Ιδανικό ελαφρύ καλοκαιρινό γεύμα με πατάτες, κολοκύθια και γραβιέρα
- Η Google πιέζεται να πουλήσει το Chrome, η OpenAI αναπτύσσει δικό της browser
- Νέο πολιτικό σκηνικό – Η ευκαιρία του ΠΑΣΟΚ, οι «νάρκες» για Μητσοτάκη και το στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ
- Οι αλλαγές στη λειτουργία των Airbnb και η ανατροπή στις μισθώσεις
- Εξάρθρωση τρομοκρατικού πυρήνα που συνδέεται με τον ΙSIS, στο πλαίσιο κοινής επιχείρησης ασφαλείας Ισπανίας – Μαρόκου
Προετοιμασία 15’, Μαγείρεμα 50’
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
2 μεγάλες πατάτες
Ελαιόλαδο (για το σοτάρισμα)
3 μικρά κολοκύθια
8 αβγά
100 ml γάλα
1 κ.σ. αλεύρι
1 κ.γ. ψιλοκομμένο δυόσμο
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
Αλάτι, πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες πάχους 3-4 χιλιοστών. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδό σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και σοτάρουμε τις πατάτες για περίπου 20 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς προσεκτικά για να μη σπάσουν.
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε φέτες μισού χιλιοστού.
Μόλις μαλακώσουν οι πατάτες, προσθέτουμε στο τηγάνι και τα κολοκυθάκια. Οταν αρχίσουν να παίρνουν χρώμα τα κολοκύθια και οι πατάτες, κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Σε μία μπασίνα ή λεκάνη σπάμε τα αβγά και προσθέτουμε το γάλα και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα και αλατοπιπερώνουμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150οC.
Σε ένα ταψί στρώνουμε τις πατάτες και τα κολοκύθια, πασπαλίζουμε με τον δυόσμο και ρίχνουμε το μισό μείγμα με τα αβγά, τα μισά τυριά, τα υπόλοιπα αβγά και τελειώνουμε με τα υπόλοιπα τυριά.
Ψήνουμε την ομελέτα στον φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά. Μόλις σφίξει εξωτερικά, την τουμπάρουμε σε ένα πιάτο.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις