Covid-19. Ευτυχώς, η βλακεία δεν έχει σύνορα!
Όμως, όπως συμβαίνει συχνά «ό,τι αρχίζει ωραίο, τελειώνει με πόνο», τόσο στον χώρο της κρατικής μέριμνας όσο και στον χώρο της σχεδόν ομόθυμης κοινωνικής αντιμετώπισης αυτής της πανδημίας. Και αυτό, είτε από μικροπολιτικά ή επιχειρηματικά συμφέροντα «της αρπαχτής», είτε λόγω του ευμετάβολου και ρευστού χαρακτήρα ορισμένων κοινωνικών ομάδων…
- Βενσάλ Κασέλ, ετών 58: Η Μπελούτσι, ο Άντριου Τέιτ & άλλες ιστορίες για αυτόν που έφερε το Μίσος στην οθόνη
- Γιατί η Γερμανία δεν θα συνελάμβανε τον Νετανιάχου
- Χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν στη Βαρκελώνη, ζητώντας να μειωθούν τα ενοίκια
- Η Tesla η πιο θανατηφόρα μάρκα αυτοκινήτου σε περίπτωση ατυχήματος
Η χώρα μας διεκδίκησε πριν από τρεις μήνες επάξια τα πρωτεία στην εφαρμογή των μέτρων, κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του Covid-19. Εδώ μιλάμε για μία τιμητική διάκριση για τη διοικητική και επιστημονική επαγρύπνηση της Ελλάδας, κατά του παγκόσμιου εφιάλτη του κορονοϊού.
Όμως, όπως συμβαίνει συχνά «ό,τι αρχίζει ωραίο, τελειώνει με πόνο», τόσο στον χώρο της κρατικής μέριμνας όσο και στον χώρο της σχεδόν ομόθυμης κοινωνικής αντιμετώπισης αυτής της πανδημίας. Και αυτό, είτε από μικροπολιτικά ή επιχειρηματικά συμφέροντα «της αρπαχτής», είτε λόγω του ευμετάβολου και ρευστού χαρακτήρα ορισμένων κοινωνικών ομάδων…
Ένα από τα πρώτα κρούσματα μαζικής απείθειας, κατά των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας ήταν η συμμετοχή εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και του κοινοβουλίου σε… πανηγυρικές δήθεν αθλητικές ή άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις αλλά, με καλοστημένο σκηνικό ξέφρενου κορυβαντικού και λίαν κερδοφόρου και αφορολόγητου πανηγυριού και μάλιστα σε περιβάλλον «πατείς με πατώ σε».
Γιατί, άραγε, οι αυτοδιοικητικοί και κοινοβουλευτικοί παράγοντες έσυραν πρώτοι τον χορό σ’ αυτές τις εκδηλώσεις-πολλαπλασιαστές της πανδημίας; Δεν χρειάζεται σπατάλη φαιάς ουσίας, γιατί η απάντηση είναι μία και μόνη: Για την ψηφοθηρία!
Ποια ήταν η αντίδραση της Πολιτείας γι’ αυτό τον ξεπεσμό; Απολύτως καμία! Όταν, όμως, οι ίδιες αυτοδιοικητικές και κυβερνητικές αρχές δίνουν αυτό το παράδειγμα, επόμενο είναι να αποδεσμεύονται όλα τα ταραχοποιά στοιχεία που λούφαζαν στην πρώτη υποδειγματική περίοδο της επιτυχούς αντιμετώπισης του Covid-19…
Δεύτερο και ασυγχώρητο κρούσμα κρατικής επιπολαιότητας στον τομέα της καταπολέμησης της διασποράς του Covid-19 ήταν ο… δειγματοληπτικός υγειονομικός έλεγχος στις χιλιάδες των εισερχομένων, από το διεθνές αεροδρόμιο, ξένων επισκεπτών. Όμως εδώ τίθεται το ερώτημα: Με ποια άνεση αλλά και μικρόνοια, εκείνοι που επινόησαν τον δειγματοληπτικό αυτό έλεγχο εξομοιώνουν τον υπό έλεγχο ανθρώπινο οργανισμό με τις πατάτες, τα λαχανικά, τα όσπρια και άλλα φθαρτά προϊόντα της λαχαναγοράς, δηλαδή με προϊόντα μιας χρήσης, για τα οποία αρκεί ο δειγματοληπτικός έλεγχος;
Τρίτο και αδικαιολογήτως ατιμώρητο κρούσμα υπονόμευσης του αγώνα κατά του Covid-19, η πεμπτοφαλαγγίτικη προπαγάνδα του Διαδικτύου αλλά και οπαδών, ή ορθότερα «τεμπέληδων της εύφορης κοιλάδας». Λέει, λοιπόν, η προπαγάνδα: «Δεν υπάρχει κορονοϊός. Αυτό είναι επινόηση των φαρμακοβιομηχανιών που πλουτίζουν από τον θόρυβο για τους κινδύνους ενός ανύπαρκτου Covid-19!»
Τα ίδια και από το στόμα ατόμων 25-35 χρονών, που από τις ξαπλώστρες των beach-bar δηλώνουν στους ρεπόρτερ της τηλεόρασης: «Να με οδηγήσετε στο κρεβάτι ενός διασωληνωμένου για να σας πιστέψω. Τι κορονοϊός και κουραφέξαλα!»
Όμως, το πιο περίεργο με τα ιδιότυπα αυτά τρολς της πεμπτοφαλαγγίτικης προπαγάνδας για ανύπαρκτους ιούς είναι και τα κανάλια της τηλεόρασης που θαμπώνουν τα πρόσωπα των συνεντευξιαζόμενων τρολς. Γιατί άραγε; Μήπως για την προάσπιση του «δικαιώματος» επί της προσωπικότητας; Αλλά για ποια δικαιώματα; Μήπως για την παραπλάνηση της κοινής γνώμης; Αλλά και για ποια… «προσωπικότητα»; Μήπως για τους πρωταγωνιστές του ηλεκτρονικού εγκλήματος που αλωνίζουν ανενόχλητοι στα Διαδίκτυο;
Και μία έκκληση προς τους έμπιστους συμβούλους του Κυριάκου Μητσοτάκη: Μήπως ήρθε η ώρα ενός Μανώλη Σφακιανάκη; Γιατί όχι και ενός εισαγγελέα που θα επιβάλλει στα κανάλια της τηλεόρασης, να βγάζουν τη θαμπή μάσκα από τα τρολς της πεμπτοφαλαγγίτης προπαγάνδας και να τους δακτυλοδεικτούν στην κοινή γνώμη, ως εξόχως κολάσιμα αντικοινωνικά στοιχεία.
Και κλείνει το σημείωμα αυτό με μία παρήγορη για εμάς πλευρά του θέματος που σήμερα προβάλαμε.
Από παράδοση, θεωρούσαμε στο παρελθόν ως πρότυπα κοινωνικής συμπεριφοράς χώρες του δυτικού κόσμου, φυσικά ως μέτρο σύγκρισης με δικά μας αντίθετα παραδείγματα.
Όμως, η καλπάζουσα διεθνώς, με 800.000 νεκρούς από τον Covid-19, πορεία της πανδημίας απέδειξε ότι τα ίδια και χειρότερα εξελίσσονται στην υπόλοιπη Ευρώπη και στα άλλα ημισφαίρια.
Έτσι, η Ελλάδα νιώθει να απαλύνουν ως ελαφρυντικά τη σημερινή κακοδαιμονία της τα ξένα ρεζιλίκια…
Συμπέρασμα: Ευτυχώς η βλακεία που πλήττει τα μυαλά των απείθαρχων στα μέτρα κατά της φοβερής πανδημίας, όλη αυτή η μικρονοϊκή αλλά εγκληματική συμπεριφορά, δεν έχει σύνορα!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις