Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Κεφαλονιά: Αγνοείται βάρκα με τουρίστες - Έρευνες για τον εντοπισμό της

Κεφαλονιά: Αγνοείται βάρκα με τουρίστες – Έρευνες για τον εντοπισμό της

Όλη η δύναμη του Λιμενικού της Κεφαλονιάς συμμετέχει αυτή την στιγμή στις έρευνες.

Συναγερμός έχει σημάνει το απόγευμα της Παρασκευής στο Λιμεναρχείο Κεφαλονιάς, καθώς ενημερώθηκε πως αγνοείται βάρκα που είχε νοικιαστεί από το Αργοστόλι και στην οποία επιβαίνουν τέσσερις τουρίστες.

Αμέσως ξεκίνησαν εντατικές έρευνες, ωστόσο μέχρι στιγμής η βάρκα με τους τουρίστες δεν έχει εντοπιστεί. Οι έρευνες των λιμενικών στρέφονται στο νότιο κομμάτι του νησιού, χωρίς να αποκλείεται το μικρό σκάφος να έχει κατευθυνθεί οπουδήποτε. Το καλό είναι πως οι άνεμοι που πνέουν αυτή την στιγμή στην θάλασσα δεν είναι ισχυροί.

Όπως αναφέρει το inkefalonia.gr, στην βάρκα που νοικιάστηκε στο Αργοστόλι, σύμφωνα με πληροφορίες επιβαίνουν τέσσερις τουρίστες, τρεις άνδρες και μία γυναίκα, ηλικίας 30 ετών περίπου.

Όλη η δύναμη του Λιμενικού της Κεφαλονιάς συμμετέχει αυτή την στιγμή στις έρευνες.

Σύμφωνα με τον Νικόλαο Κοκκάλα, αναπληρωτή Εκπρόσωπο Τύπου λιμενικού σώματος, που μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για τις έρευνες για τον εντοπισμό της βάρκας, έχουν κινητοποιηθεί ιδιωτικά και κρατικά μέσα.

Ο συναγερμός σήμανε μόλις το Λιμενικό ενημερώθηκε από ιδιώτη που εκμισθώνει θαλάσσια μέσα ότι από το πρωί έχει εκμισθώσει μια λέμβο σε έναν Κροάτη υπήκοο μαζί με άλλους 3 φίλους του και βάσει της συμφωνίας που είχαν κάνει, έπρεπε να έχει γυρίσει από τις 16:00 όμως αγνοείται.

Πρόκειται για μια λέμβο περίπου πέντε μέτρων και οι έρευνες σύμφωνα με τον κ. Κοκκάλα γίνονται με τον συντονισμό του ενιαίου κέντρου συντονισμού έρευνας και διάσωσης.

«Από την πρώτη στιγμή από τη λιμενική αρχή τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης, απέπλευσε πλωτό σκάφος της υπηρεσίας μας, σκάφος πλωτό της FRONTEX, κινητοποιήθηκαν οι όμορες λιμενικές αρχές, τα χερσαία μέσα της λιμενικής αρχής, αλιευτικοί σύλλογοι κ.λπ», εξήγησε ο κ. Κοκκάλα που όπως τόνισε οι καιρικές συνθήκες ήταν ευνοϊκές.

Σήμερα μάλιστα θα κινητοποιηθούν επιπλέον και εναέρια μέσα συνεπικουρώντας την προσπάθεια χερσαίων και πλωτών προς τον εντοπισμό της βάρκας.

Sports in

Αντετοκούνμπο: «Έλα έτοιμος έτσι ώστε να μην χρειαστεί να προετοιμαστείς» (vid)

Η ανάρτηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο ενόψει και του φιλικού της Ελλάδας με τη Σερβία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024