Ρύζι με λαχανικά
Η πιο παραδοσιακή εκδοχή αυτού του φαγητού είναι με χόντρο (σπασμένο στάρι). Θέλει όμως περισσότερο χρόνο κι έτσι στη σύγχρονη γρήγορη εκδοχή χρησιμοποιούμε ρύζι, με πολύ καλά γευστικά αποτελέσματα!
- Τον απόλυτο εφιάλτη έζησε μαθητής από την Πάτρα σε πενθήμερη - Του έδωσαν ποτό με ούρα και τον χτύπησαν
- «Η δοκιμαστική εκτόξευση του Ορέσνικ ανάγκασε το Λονδίνο να κάνει πίσω» λέει ο Ρώσος πρέσβης
- «Τουλάχιστον 100 Βορειοκορεάτες στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε μάχες στο Κουρσκ»
- Νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια γάλλος υπήκοος στο Βανουάτου μετά τον σεισμό των 7,3 Ρίχτερ
Προετοιμασία 15’, Μαγείρεμα 30’, Αναμονή 10’
ΥΛΙΚΑ (για 4-5 μερίδες)
½ – ¾ φλ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μελιτζάνα μέτρια, σε κύβους 2 εκ.
1 κολοκύθι μέτριο, σε κύβους 2 εκ.
1 πιπεριά μέτρια, σε κύβους 2 εκ.
1 πατάτα μέτρια, σε κύβους 2 εκ.
1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη
1,5 φλ. ρύζι καρολίνα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε τα λαχανικά (όχι την ντομάτα) και τα γυρίζουμε με ένα κουτάλι να λαδωθούν. Προσθέτουμε ½ φλ. νερό και τα αφήνουμε να βράσουν 10 λεπτά περίπου. Ρίχνουμε και την ντομάτα τριμμένη και όταν ξαναρχίσει ο βρασμός προσθέτουμε 4 φλ. νερό και λίγο αλάτι. Μόλις αρχίζει να βράζει ξανά το μείγμα στην κατσαρόλα μας, προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε σε μεσαία φωτιά. Ανακατεύουμε πότε πότε να μη κολλήσει. Σε 20 λεπτά περίπου είναι έτοιμο. Όταν είναι έτοιμο (πρέπει να έχει λίγο ζουμάκι) αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι, τη σκεπάζουμε με πετσέτα για ένα δεκάλεπτο ώστε να τραβήξει το φαγητό μας τα υγρά του και σερβίρουμε. Το πιπέρι μπορούμε να το βάλουμε στην κατσαρόλα ή σε κάθε πιάτο, στο σερβίρισμα. Το φαγητό τρώγεται ζεστό αλλά και σε θερμοκρασία δωματίου.
Σημειώσεις
1) Μπορούμε να παραλείψουμε κάποια λαχανικά αν δεν μας αρέσουν ή να προσθέσουμε άλλα.
2) Αν μας αρέσουν πιο σπυρωτά τα πιλάφια χρησιμοποιούμε ρύζι νυχάκι.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις