Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Φίλης: Αν η επίσκεψη Μάας δεν πετύχει θα έχουμε νέο γύρο έντασης με Τουρκία - Πώς θα δούμε αν ο Ερντογάν μπλοφάρει

Φίλης: Αν η επίσκεψη Μάας δεν πετύχει θα έχουμε νέο γύρο έντασης με Τουρκία – Πώς θα δούμε αν ο Ερντογάν μπλοφάρει

Την εκτίμηση του ότι ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα συνεχίσει να προκαλεί αν δεν λάβει ένα ισχυρό μήνυμα ότι απειλείται με οικονομικές κυρώσεις από την Ευρώπη, εξέφρασε ο Κωνσταντίνος Φίλης, Διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου

Την εκτίμηση του ότι ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα συνεχίσει να προκαλεί αν δεν λάβει ένα ισχυρό μήνυμα ότι απειλείται με οικονομικές κυρώσεις από την Ευρώπη, εξέφρασε ο Κωνσταντίνος Φίλης, Διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου.

«Η Τουρκία κινείται μεταξύ ένταση και διαλόγου» ανέφερε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προδιαθέτει όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και τη Διεθνή κοινότητα για ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου ή ακόμα σύρραξης, επιθυμώντας να χρεώσει στην Ελλάδα την ευθύνη.

Μάλιστα όπως υποστήριξε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, η Άγκυρα επιχειρεί να φθείρει την Ελλάδα μέσω μιας πολυμετωπικής πολιτικής, ανοίγοντας δηλαδή πολλά μέτωπα, και επεσήμανε ότι πρέπει να δούμε πώς θα αντιδράσει τόσο η Ελλάδα, όσο και η Ευρώπη απέναντι σε αυτήν την δομική απειλή.

Ο κ. Φίλης αναφερόμενος στην στάση της Ευρώπης, είπε ότι δυστυχώς δεν υφίστανται αυτή την τη στιγμή οι συσχετισμοί που θα ήθελε η Ελλάδα για να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία, ενώ υπογράμμισε ότι τη στιγμή που η τουρκική λίρα καταρρακώνεται, αν η Ευρώπη δεν λειτουργήσει προς τη επιβολή κυρώσεων δεν μπορούμε να δούμε αν ο Ερντογάν μπλοφάρει με τις συνεχείς προκλήσεις και απειλές του.

Τέλος, εκτίμησε ότι αν η επίσκεψη του γερμανού ΥΠΕΞ, Χάικο Μάας, δεν πετύχει, είναι πολύ πιθανό να έχουμε νέο γύρο έντασης: «Πριν από 2 μήνες ο φαύλος κύκλος της έντασης έκλεισε με το τηλεφώνημα Μητσοτάκη στον Ερντογάν, πριν από ένα μήνα παρενέβη η Μέρκελ τώρα τι μπορεί να γίνει», διερωτήθηκε ο κ. Φίλης, ο οποίος είπε ότι με απειλές τύπου Oruc Reis και συνεχείς προκλήσεις με Navtex, δεν μπορεί να υπάρξει διάλογος.

Sports in

Mεντιλίμπαρ: Πιστεύει στα νιάτα και το δείχνει

Ο προπονητής του Ολυμπιακού έδειξε εμπιστοσύνη στα παιδιά από την ακαδημία του συλλόγου, στο πρώτο φιλικό της προετοιμασίας των πειραιωτών

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024