Παρασκευή 05 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Η Mercedes-Benz βολιδοσκοπεί ακόμα μικρότερες κατηγορίες για EV

Η Mercedes-Benz βολιδοσκοπεί ακόμα μικρότερες κατηγορίες για EV

Η γερμανική φίρμα ερευνά το ενδεχόμενο περαιτέρω επέκτασης της γκάμας των μικρών της μοντέλων, αρχικά με ένα μικρότερο και ηλεκτροκίνητο μοντέλο που θα τοποθετηθεί κάτω από την EQA, εκμεταλλευόμενη την ίδια τεχνολογία και την ευελιξία της πλατφόρμας MFA.

Η γερμανική φίρμα προετοιμάζει ήδη το πρώτο της αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο στην «μικρή» κατηγορία με την μορφή της EQA το οποίο θα της εξασφαλίσει πρόσβαση σε ένα ευρύτερο κοινό σε ό,τι αφορά την ηλεκτροκίνηση, ωστόσο, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες δεν πρόκειται να σταματήσει  την επέκταση της γκάμας της εκεί και όχι μόνο σε ό,τι αφορά τις ηλεκτρικές τεχνολογίες.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του μηχανικού της Mercedes-Benz, Johen Eck o οποίος είναι υπεύθυνος για τις δοκιμές εξέλιξης των νέων μοντέλων της φίρμας, κάθε άλλο παρά πρέπει να αποκλειστεί ότι η γκάμα των Γερμανών θα επεκταθεί και σε μικρότερες κατηγορίες. Αν και επί του παρόντος δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες ή ανακοινώσεις, οι πρώτες ενδείξεις είναι παραπάνω από θετικές.

Το σίγουρο είναι ότι αν δοθεί τελικά το πράσινο φως, τα νέα μικρότερα μοντέλα θα προκύψουν με βάση την λογική που διέπει την σειρά των μικρότερων μοντέλων της τα οποία σηματοδοτούνται από τα γράμματα A και B.

«Είναι εξαιρετικά χρήσιμο το ότι έχουμε στη διάθεσή μας μια πλήρως λειτουργική πλατφόρμα η οποία μπορεί να υποστηρίξει διαφορετικές τεχνολογίες, επιτρέποντας μας να επικεντρωθούμε στην εξέλιξη κινητήριων συνόλων αλλά και στην αισθητική τους», δήλωσε χαρακτηριστικά το στέλεχος της Mercedes-Benz.

Αν και η απόφαση για ένα νέο μοντέλο είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, η Mercedes-Benz ενδέχεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να δοκιμάσει τις δυνάμεις της δημιουργώντας αρχικά ένα νέο ηλεκτροκίνητο compact μοντέλο το οποίο θα ακολουθήσει την EQA και θα έχει ως αφετηρία την αρχιτεκτονική MFA.

«Δεν υπάρχει η χρυσή λύση του plug and play, ωστόσο βοηθάει πάντα να έχεις μια αρχιτεκτονική που μπορεί να υποστηρίξει τα σχέδια σου», ανέφερε χαρακτηριστικά στέλεχος της Mercedes-Benz.

Sports in

Σέκουλιτς: «Η Ελλάδα έχει φοβερή ομάδα»

Την Ελλάδα ως φαβορί έχρισε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Σλοβενίας, Αλεξάντερ Σέκουλιτς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Ιουλίου 2024