Παρατείνεται για άλλη μια φορά ο εγκλεισμός των αιτούντων ασύλου στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης με πρόσχημα τον κοροναϊό.

Έτσι, οι πρόσφυγες βρίσκονται κλεισμένοι στις δομές φιλοξενίας εδώ και σχεδόν μισό χρόνο, καθώς τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας εντός των ΚΥΤ ισχύουν από τον Απρίλιο.

Η νέα αυτή παράταση των μέτρων για περιορισμό κυκλοφορίας στα ΚΥΤ και τις δομές προσφύγων ενισχύει το επιχείρημα όσων κατηγορούν την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί ως πρόσχημα τον κοροναϊό για να υλοποιήσει το σχέδιο της για κλειστά κέντρα.

Την ίδια ώρα, οι πρόσφυγες στη Μόρια έχουν μείνει απροστάτευτοι από τον κοροναϊό, καθώς έχουν κλείσει πλέον όλα τα ειδικά ιατρεία από τις ΜΚΟ και το νέο κέντρο υγείας που έχει ανοίξει έξω από το καμπ για τον σκοπό αυτό έχει ελλείψεις σε εξοπλισμό και προσωπικό.

Σε καραντίνα μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου

Παρατείνονται έως και τις 15 Σεπτεμβρίου 2020 τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας, κατά της εμφάνισης και διασποράς του κοροναϊού για τους διαμένοντες στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης και τις κάθε είδους δομές φιλοξενίας της χώρας, με κοινές αποφάσεις των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Επιπλέον, παρατείνεται έως και τις 15 Σεπτεμβρίου 2020 ο υγειονομικός αποκλεισμός του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης Φυλακίου Έβρου.