Κοροναϊός: Καθολική χρήση μάσκας εξετάζει η κυβέρνηση
Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να πατήσει το «κουμπί» για τα νέα αυστηρότερα μέτρα, με πρώτο και σημαντικότερο την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους.
Μάσκες στις λαϊκές, μάσκες στα ΜΜΜ και η επόμενη κίνηση είναι η χρήση της μάσκας παντού. Σε κάθε μας μετακίνηση, σε κάθε δραστηριότητα, σε όλους τους εξωτερικούς χώρους.
Μάσκες παντού
Όπως αποκάλυψε το MEGA, η κυβέρνηση επεξεργάζεται νέα μέτρα για την ανάσχεση του δεύτερου κύματος του κορωνοϊού.
Ανάμεσα στα νέα μέτρα, η υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, ακόμα και στους ανοιχτούς εξωτερικούς χώρους.
Αν τελικά εφαρμοστεί το συγκεκριμένο μέτρο, με την έξοδό του από το σπίτι ο καθένας θα πρέπει να φοράει τη μάσκα του ακόμα και για να πάει στο περίπτερο.
Γενίκευση της επιφυλακής
Όπως καταγράφεται τις τελευταίες μέρες, σε κάθε σημείο της δημόσιας ζωής οι συστάσεις για την τήρηση των μέτρων είναι αυστηρές.
Παράλληλα, όσο αυξάνονται τα κρούσματα αυξάνεται και το ενδιαφέρον του κόσμου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας Αττικής, οι κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της Περιφέρειας και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών έχουν αυξηθεί κατά ποσοστό που αγγίζει το 190% τις τελευταίες δύο εβδομάδες.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.