Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Ράνια Τζίμα μίλησε ο αρθρογράφος της εφημερίδας «Τα Νέα», Δημήτρης Μανιάτης, αναφορικά με την επιστροφή στη νέα κανονικότητα του κοροναϊού, μετά και το τέλος του καλοκαιριού.

«Δεν υπάρχει πιο εφαρμοσμένη πολιτική από την καθημερινότητα. Εκεί δοκιμάζονται οι πολιτικές δυνάμεις και η κανονικότητα για το επόμενο διάστημα. Τα σχολεία και η κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι δύο θέματα που άλλη χρονιά μπορεί να μην τα κουβεντιάζαμε», σημείωσε ο Δημήτρης Μανιάτης.

«Οι αποστάσεις στα σχολεία είναι μεγάλο ζήτημα. Αύριο θα έχουμε τις εξαγγελίες, ελπίζω να έχουμε κάτι καλό. Η πανδημία δεν είναι τωρινή. Το σχέδιο θα έπρεπε να υπάρχει από τον Μάιο. Παρόλα αυτά και τώρα πρέπει να δούμε πώς, έστω και την τελευταία στιγμή, θα συμπράξουν οι δήμοι ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις», τόνισε αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων.

«Σε ό,τι αφορά στις μετακινήσεις, ένα είναι το “κλειδί”. Πολλά δρομολόγια. Μαθαίνω πως η κυβέρνηση έχει τέτοια βούληση. Ελπίζω να το δει το θέμα άμεσα», κατέληξε ο Δημήτρης Μανιάτης.