Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ατζαράκης στο in.gr: Η ιδέα πίσω από το εκπληκτικό viral βίντεο με τον κοροναϊό, οι θεωρίες συνωμοσίας και ο… Bill Gates

Ατζαράκης στο in.gr: Η ιδέα πίσω από το εκπληκτικό viral βίντεο με τον κοροναϊό, οι θεωρίες συνωμοσίας και ο… Bill Gates

Ο Διονύσης Ατζαράκης αποκάλυψε στο in.gr λίγο από το "backstage" του viral βίντεο, ενώ απάντησε και στην ερώτηση του τι θα έκανε σε περίπτωση που τον έπαιρνε τηλέφωνο ο πρωθυπουργός προκειμένου να του ζητήσει να γίνει το βιντεάκι του επίσημο σποτ.

Οι συστάσεις είναι περιττές. Όσοι γνωρίζουν τον Διονύση Ατζαράκη ξέρουν πως είναι από τους πιο δημοφιλείς και πετυχημένους standup κωμικούς της γενιάς μας.

Αυτό αποδεικνύεται άλλωστε από το πώς κατάφερε να αποσπάσει την προσοχή του διαδικτύου και να περάσει τόσο έξυπνα το μήνυμα για την αναγκαιότητα της χρήσης της μάσκας.

Άλλωστε μην νομίζετε πως είναι εύκολο σε ένα βιντεάκι 90 δευτερολέπτων να χωρέσεις τα πάντα. Ειδικά ένα τόσο σημαντικό κοινωνικό μήνυμα.

Για τον Ατζαράκη βέβαια φαίνεται πως είναι…

Ξεκινώντας με την χιλιοειπωμένη-αγαπημένη ερώτηση των συνωμοσιολόγων «Ξέρεις κανέναν που να έχει αρρωστήσει προσωπικά» – πρόταση η οποία αποτέλεσε και την βασική ιδέα πίσω από αυτό το βίντεο –  στη συνέχεια προχωρώντας στις βασικές τους «θεωρίες» περί 5G, Windows Vista και κλείνοντας μιλώντας για το εμβόλιο του Μπιλ Γκέιτς, ακόμη και για τον Darth Vader και τα γυαλιά που θολώνουν, ο Διονύσης Ατζαράκης κατάφερε«μιλώντας με τον άλλον του εαυτό» να πει όσα ΔΕΝ είπαν στους νέους άλλα στημένα, βαρετά σποτάκια.

Το τρίπτυχο της επιτυχίας είχε ως αποτέλεσμα το βίντεο του να γίνει το απόλυτο viral καθώς μέσα σε 15 μέρες κέρδισε πάνω από 235.000 προβολές και 12 χιλιάδες like στο facebook

Αυτή η επιτυχία στο διαδίκτυο άλλωστε ήταν και ο λόγος που πολλοί υποστήριξαν πως το βίντεο με τίτλο «Θεωρίες Συνωμοσίας» θα έπρεπε να παίζει ως επίσημο σποτ της κυβέρνησης προς τους νέους.

Αντ’ αυτού βέβαια επιλέχτηκε ένα βίντεο σοβαρό, αδιάφορο, μονότονο που αφήνει μία αίσθηση του «σας κουνάμε το δάχτυλο». Ωστόσο αυτό είναι μία άλλη ιστορία.

Κι αυτό γιατί ο Διονύσης Ατζαράκης αποκάλυψε στο in.gr λίγο από το «backstage» του viral βίντεο, ενώ απάντησε και στην ερώτηση του τι θα έκανε σε περίπτωση που τον έπαιρνε τηλέφωνο ο πρωθυπουργός προκειμένου να του ζητήσει να γίνει το βιντεάκι του επίσημο σποτ.

Εκτός αυτού θυμήθηκε μερικά καλά και κακά σχόλια που δέχτηκαν οι «Θεωρίες συνομοσίας» , ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει σχετικά με το πώς ο κοροναϊός άλλαξε το stand-up comedy στην Ελλάδα.

Ολόλκληρη η συνέντευξη έχει ως εξής:

Πείτε μου λίγα πράγματα για το… backstage από το viral βίντεό σας με τίτλο «Θεωρίες συνωμοσίας»

«Δε με ταλαιπώρησαν οι διάλογοι του σεναρίου όταν τους έγραφα. Οι πραγματικοί διάλογοι που έκανα με κόσμο τον τελευταίο καιρό με ταλαιπώρησαν. Γιατί η ιδέα για το βίντεο μου ήρθε ακριβώς από αυτό: Από τις συναναστροφές μου μες στο καλοκαίρι. Δε γνώρισα κανέναν τόσο ακραίο τύπο σαν το συνωμοσιολόγο χαρακτήρα του βίντεο, ευτυχώς. Αλλά πολύ συχνά έβλεπα μια συγκαταβατική αντιμετώπιση από τους ανθρώπους που ερχόντουσαν προτάσσοντας χειραψία, όταν εγώ έβγαζα fistbump. Και έτυχε να ακούσω και μερικές φορές το «επιχείρημα»: Άσε τι λένε οι τηλεοράσεις, ξέρεις εσύ προσωπικά κανέναν που να έχει αρρωστήσει απ’ τον ιό;

Οπότε θεώρησα πως σηκώνει ένα βίντεο, με ένα mash-up όλων των θεωριών συνωμοσίας που ακούγονται τελευταία και με βασικό άξονα τη χρήση μάσκας. Ή τέλος πάντων τη λάθος χρήση ή συχνά τη μη χρήση μάσκας. Δεν έκατσα να σκεφτώ ιδιαίτερα τι απήχηση θα έχει, γιατί γράφτηκε, γυρίστηκε και ανέβηκε πολύ γρήγορα, οπότε δεν είχα συγκεκριμένες προσδοκίες».

Ποια είναι η γνώμη σας για όσους πιστεύουν και υπερασπίζονται αυτές τις θεωρίες

Υπάρχει ένα κομμάτι μου που τους καταλαβαίνει. Είναι μια αρκετά δύσκολη περίοδος και μπορώ να δω γιατί οι θεωρίες για τη μη ύπαρξη του ιού είναι μια παρήγορη αφήγηση για κάποιους. Ωστόσο, επειδή πρόκειται για ένα θέμα δημόσιας υγείας που απαιτεί υπευθυνότητα από όλους, είναι από εκείνες τις περιπτώσεις που οι θεωρίες συνωμοσίας παύουν αν είναι απλώς διασκεδαστικές και αρχίζουν να γίνονται κάπως επικίνδυνες. Οπότε θεώρησα σωστό και ίσως χρήσιμο, να ακουστεί αυτή η αυτονόητη για κάποιους πλευρά, μέσα από ένα σατιρικό βίντεο. Και στο πλαίσιο της σάτιρας αυτής, επιστρατεύτηκε και μια δόση ειρωνείας, που συχνά κάνει τα πράγματα λίγο πιο αστεία.

 Θεωρείτε πως τα αυθόρμητα τελικά είναι και τα πιο πετυχημένα; Γιατί στην περίπτωσή σας δεν υπήρχε κάποια παρέμβαση – της πολιτείας, διαφημιστών κ,λπ.) ήσασταν εσείς και ο… εαυτός σας

Δε νομίζω ότι η όποια επιτυχία, όπως λέτε, σχετίζεται με τον αυθορμητισμό του πράγματος, αλλά με το ότι πρόκειται κατά βάση για ένα κωμικό, ψυχαγωγικό βίντεο. Και ο κόσμος θα το δει και θα το μοιραστεί πολύ ευκολότερα απ΄ό,τι ένα κυβερνητικό σποτ, που απλώς απαριθμεί οδηγίες. Γενικά, έχει μια παραπάνω δύναμη η κωμωδία σαν επικοινωνιακό εργαλείο.

Δεν ήταν λίγοι που θεώρησαν πως το βίντεο σας έπρεπε να γίνει επίσημο σποτ από την κυβέρνηση. Εσάς αν σας τηλεφωνούσε αύριο ο πρωθυπουργός ή ο Χαρδαλιάς και σας ζητούσε το παραπάνω θα δίνατε την συγκατάθεσή σας;

Αυτή μου θυμίζει μια ψιλοστάνταρ ερώτηση που κάνουν σε ηθοποιούς/τραγουδιστές/διασκεδαστές όταν δίνουν κάποια συνέντευξη:

«Θα έπαιζες ποτέ στην Επίδαυρο; Από την άποψη ότι δεν υπάρχει σωστή απάντηση. Αν απαντήσεις ναι, αμέσως σκέφτεται ο κόσμος: «Άντε ρε που θες και Επίδαυρο, ποιος νομίζεις ότι είσαι;» Αν απαντήσεις όχι: «Άντε ρε που θα έλεγες και όχι στην Επίδαυρο, ποιος νομίζεις ότι είσαι;»

Οπότε θα απαντήσω πολύ ρεαλιστικά, ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα με έπαιρνε τηλέφωνο ο πρωθυπουργός μιας χώρας, να μου ζητήσει να παίξει στην τηλεόραση ένα βίντεο που γύρισα βιαστικά σπίτι μου, με διαστάσεις 1:1 και ανάλυση 720p.

Ένα καλό, ένα κακό και ένα αστείο σχόλιο που διαβάσατε για το βίντεο σας και που σας έμεινε στο μυαλό

Δε μου έμεινε κάτι στο μυαλό, αλλά έκανα μια σύντομη έρευνα.

Καλό: Ατζαράκης, ο λόγος να κάνεις share ενα βίντεο που δεν έχει giveaway

Κακό: Ωραία, κάνε το εμβόλιο, φόρα την μασκουλα σου, βάλε το τσιπάκι και πίστευε ό,τι σου λένε τα αφεντικά σου, με τι δικαίωμα κοροϊδεύεις την πλειοψηφία που έχει αντίθετη γνώμη.

(Με τρελαίνει που θεωρεί πως η πλειοψηφία έχει αντίθετη γνώμη, αλλά κυρίως που δε μπορεί να φανταστεί κανένα σύστημα κατά το οποίο έχεις δικαίωμα να σατιρίζεις κάποιον που έχει αντίθετη γνώμη. Του φαίνεται εντελώς παρανοϊκό σαν κόνσεπτ).

Αστείο:
ΑΤΖΑΡΑΚΗΣ= 9 ΓΡΑΜΜΑΤΑ

BILL GATES = 9 ΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΣΥΜΠΤΩΣΗ;;;??;?;?!!!

Ναι.

 Πόσο άλλαξε ο κοροναϊός το να είσαι stand up-comedian στην Ελλάδα; Ήδη βλέπουμε εναλλακτικές μεθόδους παραστάσεων όπως drive in stand up comedies, live-stream κ.λπ.

Απ’ τη μία υπάρχει η αντικειμενική δυσκολία του να κάνεις live παράσταση. Απ’ την άλλη, ο κόσμος έχει περισσότερο από ποτέ ανάγκη να γελάσει. Οπότε ναι, υπάρχουν τέτοιες εναλλακτικές.

Προσωπικά δεν είμαι σίγουρος αν θα έκανα stand-up μέσω livestream, αλλά έκανα ένα live με drive in στο ΟΑΚΑ το καλοκαίρι, το οποίο πήγε εξαιρετικά μπορώ να πω. Οπότε ακόμα κι αν αλλάξουν κάπως οι συνθήκες, θα βρούμε τρόπους, πιστεύω, να συνεχίσουμε να κάνουμε κωμωδία.

Must in

Απότομη πτώση στα αποθέματα γλυκού νερού – Ανησυχία για παγκόσμια ξηρασία

Η ποσότητα γλυκού νερού που χάθηκε σε μια δεκαετία ξεπερνά κατά 35.000 φορές τη λίμνη του Μαραθώνα. Η προειδοποίηση του ΟΗΕ και ο ρόλος της κλιματικής αλλαγής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2024