Πολεμικές κραυγές από τη Γενί Σαφάκ : Η Τουρκία έχει δικαίωμα επέμβασης σε ελληνικά νησιά
Επιμένει στην καλλιέργεια πολεμικού κλίματος, η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, που θεωρεί ότι πλέον η Τουρκία έχει δικαίωμα επέμβασης σε ελληνικά νησιά.
- Συνεδριάζει τη Δευτέρα το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Μητσοτάκη - Τα επτά θέματα
- Ανήλικοι μαχαίρωσαν 23χρονο στον πνεύμονα για… μία παρατήρηση - Τι λέει ο πατέρας του θύματος
- Ισχυροί άνεμοι στη Βρετανία - Μεγάλα προβλήματα στις πτήσεις ενόψει των Χριστουγέννων
- Νετανιάχου: «Θα δράσουμε κατά των Χούθι, όπως δράσαμε κατά των τρομοκρατών του Ιράν»
Επιμένει στην καλλιέργεια πολεμικού κλίματος, η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, που θεωρεί ότι πλέον η Τουρκία έχει δικαίωμα επέμβασης σε ελληνικά νησιά.
Η εφημερίδα επικαλείται εκτιμήσεις ειδικών, βάσει των οποίων η Ελλάδα μεταφέροντας στρατιώτες στα νησιά με αποστρατικοποιημένο καθεστώς έχασε το δικαίωμα κυριαρχίας της.
Σημειώνεται ότι τουρκικά μέσα προβάλλουν τις τελευταίες μέρες τον ανυπόστατο ισχυρισμό ότι η Ελλάδα μετέφερε με πλοίο της γραμμής Έλληνες στρατιώτες στο Καστελλόριζο.
Σήμερα η εφημερίδα Γενί Σαφάκ υποστηρίζει ότι με τον ίδιο τρόπο η Ελλάδα έστειλε τώρα στρατιώτες και στη Ρόδο.
Στο σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Γενί Σαφάκ με τίτλο “Δημιουργήθηκε δικαίωμα επέμβασης της Τουρκίας”, αναφέρει ότι με βάση τους ειδικούς η παράνομη αποστολή στρατιωτών στα νησιά δίνει το δικαίωμα πολιτικής, νομικής και στρατιωτικής επέμβασης στην Τουρκία.
#YeniŞafakManşet
Gazetemizin 01.09.2020 tarihli
birinci sayfası: MÜDAHALE HAKKI DOĞDUhttps://t.co/V9v5OJU0Hh pic.twitter.com/7HYsMMngZf— Yeni Şafak (@yenisafak) September 1, 2020
Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, η Γενί Σαφάκ, φιλοξενεί εκτίμηση του καθηγητή διεθνούς δικαίου του Πανεπιστημίου Μαρμαρά Σελαμί Κουράν, ο οποίος θεωρεί ότι η Ελλάδα παραβιάζει το καθεστώς αποστρατικοποίησης των νησιών.
“Αν με αυτή την αποστολή στρατιωτών η Τουρκία αισθάνεται ότι απειλείται η δική της ανεξαρτησία τότε αποτελεί μια καθαρή απειλή. Αν οι πολιτικές και διπλωματικές προσπάθειες δεν αποδώσουν μπορεί να λάβει τα απαραίτητα μέτρα με βάση το νόμιμο δικαίωμα άμυνας που προβλέπει το άρθρο 51 του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ. Μπορεί να εξουδετερώσει ένα ένα τα στρατιωτικά στοιχεία σε αέρα, θάλασσα και ξηρά”, αναφέρει.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις