Σφουγγάτο με φασολάκια και βλίτα
Ενα υπέροχο πιάτο. Απλό, ελληνικό, πεντανόστιμο.
Spotlight
-
Αποκάλυψη in: Φωτογραφίες του 54χρονου τοπογράφου και του σημείου της δολοφονίας στο Ψυχικό είχε στο κινητό του ο 44χρονος
-
Ηλεκτρικό ρεύμα: Κόπηκε στα δύο το ενιαίο δίκτυο στην Ευρώπη – 10 ερωτοαπαντήσεις για τις υψηλές τιμές
-
Πίσω ολοταχώς στην κυβέρνηση και απόσυρση της υποψηφιότητας Φουντεδάκη
-
Αποκάλυψη in: Aνακάλεσε την μήνυση ο υπάλληλος του αεροδρομίου εναντίον του Αυγενάκη και μιλά για υπερβολές των ΜΜΕ
Προετοιμασία 20’, Μαγείρεμα 25’
ΥΛΙΚΑ (για 3 μερίδες )
500 γρ. βλίτα
250 γρ. φασολάκια καθαρισμένα
100 γρ. ελαιόλαδο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
2 ντομάτες
6 αβγά
½ λεμόνι, τον χυμό
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα βλίτα. Σε μια κατσαρόλα σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα βράζουμε για 3’. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και αμέσως τα ξεπλένουμε με κρύο νερό για να διατηρήσουν το χρώμα τους.
Στην ίδια κατσαρόλα βράζουμε τα φασολάκια για 5’. Κάνουμε την ίδια διαδικασία (τα ξεπλένουμε με κρύο νερό για να διατηρήσουν το χρώμα τους). Τα κόβουμε σε κομμάτια των 4 εκ.
Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο και σε λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε τα κομμένα φασολάκια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για περίπου 3 λεπτά.
Με ένα μαχαίρι, κόβουμε τα βλίτα σε χοντρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Κόβουμε τις ντομάτες σε κύβους των 2 εκ. και ρίχνουμε τις μισές στην κατσαρόλα.
Σε μία μπασίνα ή λεκάνη χτυπάμε πολύ καλά με σύρμα τα αβγά και τα αλατίζουμε.
Μόλις το μείγμα στην κατσαρόλα πιει τα υγρά του, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα αβγά ανακατεύοντας συνεχώς με μία ξύλινη σπάτουλα.
Μόλις ψηθούν τα αβγά, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και σερβίρουμε σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ντομάτα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις