![Λινγκουίνι με γαρίδες, λάιμ και κόλιανδρο](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2020/09/ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ-ΜΕ-ΓΑΡΙΔΕΣ-e1596888411694-768x512.jpg)
Λινγκουίνι με γαρίδες, λάιμ και κόλιανδρο
Ένα γλυκόξινο πιάτο που συνδυάζει αρώματα Μεσογείου με ασιατικές αναφορές.
Spotlight
-
Τα ανάπηρα ζώα μπορούν να ζήσουν μια ζωή με αξιοπρέπεια – Τα ειδικά σχεδιασμένα αμαξίδια
-
«Δεν θα τραγουδούσα ποτέ μπροστά στη φωτογραφία ενός σφαγέα των Ελλήνων» - Η Βανδή απαντά για την αφίσα του Κεμάλ
-
Στο νοσοκομείο 17χρονος έπειτα από επίθεση εναντίον του με αιχμηρό αντικείμενο
-
Ο Τζο Μπάιντεν πιέζεται να αποσυρθεί ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο, εκτιμούν στελέχη των Δημοκρατικών
Προετοιμασία: 30’ , Μαγείρεμα: 10’
YΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
500 γρ. λινγκουίνι
1 κιλό γαρίδες, καθαρισμένες
50 ml ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
200 ml λευκό ξηρό κρασί
Χυμός από 1 λάιμ
25 γρ. μέλι (αν θέλουμε πιο ενισχυμένη τη γεύση του γλυκού διπλασιάζουμε την ποσότητα του μελιού)
15 φύλλα φρέσκος κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
1 κ.σ. μπούκοβο
Ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο
Αλάτι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ευρύχωρη κατσαρόλα βράζουμε τα λινγκουίνι σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, ώστε να γίνουν al dente.
Συγχρόνως σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις καθαρισμένες γαρίδες σε δυνατή φωτιά με μέχρι να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές, για περίπου 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και μαγειρεύουμε για ακόμη 1-2 λεπτά προσέχοντας να μην καεί. Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τις γαρίδες από τη φωτιά. Ρίχνουμε στο τηγάνι το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το χυμό από το 1 λάιμ, το μέλι και το μπούκοβο.
Δυναμώνουμε την φωτιά και μόλις εξατμιστεί η μισή ποσότητα των υγρών προσθέτουμε τα λινγκουίνι σουρωμένα, ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο κόλιαντρο, βάζουμε τις γαρίδες και πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις