Θέση Πόντιου Πιλάτου πήρε και επίσημα η Μόσχα στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου.

Με ανάρτησή της η εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα υποστηρίζει ότι είναι δικαίωμα της κάθε χώρας η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια ωστόσο θα πρέπει να υπάρχει συμφωνία μεταξύ δύο κρατών στις κλειστές θάλασσες

«Το άρθρο 3 της Σύμβασης προβλέπει ότι κάθε κράτος έχει το δικαίωμα να καθορίζει το εύρος των χωρικών του υδάτων έως όριο που δεν υπερβαίνει τα 12 ναυτικά μίλια, μετρούμενο από γραμμές βάσης που καθορίζονται σύμφωνα με την παρούσα σύμβαση. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, χώρες, για τον ένα ή τον άλλο λόγο, καθορίζουν μια στενότερη χωρική θάλασσα» σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Ζαχάροβα.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι πολεμικές απειλές του Ταγίπ Ερντογάν έναντι της Ελλάδας.

«Είτε θα καταλάβουν με τη γλώσσα της πολιτικής και της διπλωματίας, είτε θα καταλάβουν με τις πικρές εμπειρίες που θα ζήσουν στο πεδίο της μάχης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Μέσα σε αυτό το κλίμα η Ελλάδα συνεχίζει τον διπλωματικό μαραθώνιο, προκειμένου να θωρακιστεί περεταίρω έναντι του αναθεωρητή και προκλητικού της γείτονα.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου,  Σαρλ Μισέλ, ξεκινά προσπάθειες για την αποκατάσταση των σχέσεων ευρωπαϊκής ένωσης Τουρκίας.

Πάντως, η  τουρκική προπαγάνδα όμως συνεχίζεται. Το πρακτορείο Ανατολή μετέδωσε ότι κομβόι σαράντα αρμάτων μεταφέρονται με φορτηγά και τραίνα στην Ανδριανούπολη.

Το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ανέφερε πως πρόκειται για προγραμματισμένη δραστηριότητα.