Υπόθεση Ναβάλνι : Η ΕΕ δίνει διορία μερικών ημερών στη Ρωσία για να δώσει εξηγήσεις
Η Γερμανία, που έχει την εναλλασσόμενη προεδρία της ΕΕ αυτό το εξάμηνο, θα ξεκινήσει συζητήσεις για το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στη Ρωσία, αν η Μόσχα δεν δώσει «τις επόμενες ημέρες» εξηγήσεις για τη δηλητηρίαση του Ρώσου αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι, προειδοποίησε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας
- Ναζιστική συγκέντρωση σε παράσταση για την Άννα Φρανκ στις ΗΠΑ - Κρατούσαν σημαίες με αγκυλωτούς σταυρούς
- Συναγερμός σε όλη την Ουκρανία - Εκρήξεις στο Κίεβο
- Τι σχέση μπορεί να έχουν, το μυλόξιδο, η ρίγανη και η καλέντουλα, με την ωτίτιδα του σκύλου μας;
- Κένταλ Τζένερ: Το γυμνό ανθρώπινο σώμα ως τέχνη
Η Γερμανία, που έχει την εναλλασσόμενη προεδρία της ΕΕ αυτό το εξάμηνο, θα ξεκινήσει συζητήσεις για το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στη Ρωσία, αν η Μόσχα δεν δώσει «τις επόμενες ημέρες» εξηγήσεις για τη δηλητηρίαση του Ρώσου αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι, προειδοποίησε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας.
Μιλώντας στην εφημερίδα Bild, ο Μάας δήλωσε: «Τα τελεσίγραφα δεν βοηθούν κανέναν, όμως αν τις επόμενες ημέρες η ρωσική πλευρά δεν δώσει εξηγήσεις για το τι συνέβη, τότε θα αναγκαστούμε να συζητήσουμε μια απάντηση με τους εταίρους μας».
Ο Γερμανός υπουργός πρόσθεσε ότι αν αποφασιστεί η επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία, αυτές θα πρέπει να είναι «στοχευμένες».
Όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει πως η ρωσική κυβέρνηση ενδέχεται να βρίσκεται πίσω από τη δηλητηρίαση του Ναβάλνι, ο Μάας απάντησε «υπάρχουν πολλές ενδείξεις για αυτό», ενώ πρόσθεσε ότι ελπίζει «η Ρωσία να λύσει αυτό το σοβαρό έγκλημα. Αν (η ρωσική κυβέρνηση) δεν σχετίζεται με την επίθεση, τότε είναι προς δικός της όφελος να το αποδείξει με στοιχεία».
Εξάλλου ο Γερμανός υπουργός εξέφρασε την ελπίδα «οι Ρώσοι να μην μας αναγκάσουν να αλλάξουμε στάση για τον (αγωγό φυσικού αερίου) Nord Stream 2», ο οποίος θα μεταφέρει φυσικό αέριο στη Γερμανία και την Ευρώπη από τη Ρωσία, ένα σχέδιο στο οποίο είναι αντίθετες οι ΗΠΑ.
Όσοι ζητούν την ακύρωση του σχεδίου «θα πρέπει να σκεφτούν τις επιπτώσεις. Στo σχέδιο κατασκευής του Nord Stream 2 συμμετέχουν περισσότερες από 100 εταιρείες από 12 ευρωπαϊκές χώρες, εκ των οποίων περίπου οι μισές είναι γερμανικές», συνέχισε ο Μάας, καλώντας να μην «περιοριστεί» η συζήτηση για κυρώσεις σε ένα μόνο τομέα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις