Να τα κάψουμε τα πτυχία;
Δεν είναι δυνατόν οι κόποι και οι προσπάθειες τόσων χιλιάδων ανθρώπων που μετεκπαιδεύονται με προσωπικό και οικονομικό κόστος μεγάλο να μην υπολογίζονται.
- Ανοιχτά τα μαγαζιά σήμερα - Κορυφώνεται η κίνηση, τι να προσέχουμε όταν αγοράζουμε παιχνίδια και τρόφιμα
- Πώς διαμορφώνονται οι τιμές από το χωράφι στο ράφι
- Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια για τον σκύλο και τη γάτα μας – Εύγευστες συνταγές
- Ο Τραμπ διορίζει τον παραγωγό του «Apprentice», ως ειδικό απεσταλμένο στη Μεγάλη Βρετανία
Τελικά σε αυτή την έρμη χώρα θέλουμε δημοσίους υπαλλήλους καταρτισμένους με μεταπτυχιακή εκπαίδευση και διδακτορικά; Θέλουμε υψηλού επιπέδου στελεχιακό δυναμικό;
Διάβασα την είδηση και δεν το πίστευα: Με ετήσιους πανελλήνιους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και χωρίς να μοριοδοτούνται ο βαθμός του πτυχίου και ο αριθμός των μεταπτυχιακών σχεδιάζει το υπουργείο Εσωτερικών να γίνουν οι προσλήψεις στο δημόσιο.
Μια πρόταση που είναι σε τελείως λανθασμένη κατεύθυνση και σε μια περίοδο που η παρούσα κυβέρνηση μιλάει συνέχεια για τους άριστους.
Εύχομαι να είναι απλά εισήγηση και όχι τελική απόφαση και ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος να το εξετάσει εκ νέου την πρόταση και να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές.
Δεν είναι δυνατόν οι κόποι και οι προσπάθειες τόσων χιλιάδων ανθρώπων που μετεκπαιδεύονται με προσωπικό και οικονομικό κόστος μεγάλο να μην υπολογίζονται.
Ουσιαστικά στην ίδια κατηγορία ένας απλός πτυχιούχος με έναν που κατέχει μεταπτυχιακό η διδακτορικό; Και το Κράτος του δηλώνει με αυτή την πρόταση που δεν πρέπει να γίνει διάταξη νόμου, ότι δεν αναγνωρίζω επί της ουσίας τις θυσίες σου, κάθισε να ξαναδώσεις εξετάσεις. Άρα ποια αξία έχουν τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά που δίνουν τα ελληνικά πανεπιστήμια; Μήπως το ίδιο το Κράτος τα απαξιώνει με αυτό τον τρόπο, βάζοντας στην ίδια σειρά, έναν πολίτη που έχει απλά και μόνο βασικό τίτλο σπουδών και έναν με μεταπτυχιακή εξειδίκευση ή ακόμα και διδακτορικό.
Προφανώς και δέχομαι το επιχείρημα ότι η μοριοδότηση των μεταπτυχιακών οδήγησε σε πληθωρισμό ή ότι αρκετοί δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν ένα μεταπτυχιακό λόγω των υψηλών διδάκτρων.
Πρέπει να βρεθεί μια μέση λύση για να μην απαξιωθούν οι κόποι τόσων χιλιάδων ανθρώπων και να ενισχυθεί το Δημόσιο με πρόσωπα υψηλής ακαδημαϊκής μόρφωσης. Και μην ξεχνάμε και την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης που είναι υψηλού επιπέδου και έπρεπε να είναι η κυρία δεξαμενή για ανώτερα και ανώτατα στελέχη του Δημοσίου.
Πρέπει να ξαναδούμε πολλά σε αυτή τη χώρα, γιατί με την συγκεκριμένη πρόταση στέλνετε λάθος μήνυμα και ενισχύεται το ερώτημα: «τελικά να τα κάψουμε τα πτυχία;».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις