Τουρκικό υπ. Άμυνας: Ανταλλάξαμε απόψεις με τους Έλληνες στο ΝΑΤΟ – Θα ξανασυναντηθούμε
Με ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας τονίζει ότι Τούρκοι και Ελληνες αντάλλαξαν απόψεις και θα υπάρξει νέα επικοινωνία τις επόμενες ημέρες στο ΝΑΤΟ
- Συγκλονίζει ο 95χρονος γιατρός του Πολυτεχνείου: Καμιά αμφιβολία για τους νεκρούς – Πολλοί τραυματίστηκαν από σφαίρες
- Πώς υποδέχτηκαν την επικοινωνία Σολτς - Πούτιν σε Λονδίνο και Παρίσι - Κινήσεις τακτικής στην σκακιέρα
- Ο Κιμ Γιονγκ Ουν προτρέπει σε βελτίωση των στρατιωτικών δυνατοτήτων για πόλεμο, λέει το KCNA
- Παρέλαση μασκοφόρων ενόπλων νεοναζί στο Οχάιο
Στο σημερινό ραντεβού των στρατιωτικών αντιπροσώπων Ελλάδας και Τουρκίας με τη γενική γραμματεία του ΝΑΤΟ, όπου και αναμενόταν να υποβληθούν τα σχόλια στις προτάσεις του γ.γ. Γενς Στόλτενμπεργκ σχετικά με τον αποκαλούμενο «μηχανισμό αποτροπής συγκρούσεων», αναφέρεται το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.
Με ανακοίνωσή του, τονίζει ότι Τούρκοι και Ελληνες αντάλλαξαν απόψεις και θα υπάρξει νέα επικοινωνία τις επόμενες ημέρες.
Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας σημειώνει ότι «έγινε ανταλλαγή απόψεων στη συνάντηση όπου συζητήθηκαν μέτρα για τη δημιουργία «μηχανισμού αποτροπής συγκρούσεων μεταξύ στρατιωτικών παραγόντων».
Türkiye-Yunanistan askeri heyetleri arasında "Ayrıştırma Usullerinin" ele alındığı NATO Karargâhındaki teknik toplantı tamamlandı. Müteakip toplantının önümüzdeki günlerde icra edilmesi planlanmaktadır.https://t.co/pbpWCjBZID
— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) September 10, 2020
Τι διαμηνύει η Αθήνα
Πάντως, από την Αθήνα αφήνεται να εννοηθεί ότι σημερινό ραντεβού δεν αποτελούσε «τεχνικό διάλογο» ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία και επισημαίνεται ότι «η ελληνική πλευρά θα υποβάλει τα σχόλιά της», δίχως να γίνεται πουθενά λόγος για συνάντηση ανάμεσα στους δύο αντιπροσώπους.
Χθες, κατά τη συνεδρίαση του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου (NAC) με δεύτερο θέμα την Ανατολική Μεσόγειο, διαμήνυσε πως τάσσεται υπέρ του διαλόγου, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δεχθεί ότι αυτός, είτε πολιτικός είτε και τεχνικός, είναι δυνατόν να ξεκινήσει πριν απομακρυνθούν όλα τα σκάφη και φυσικά το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος «Oruc Reis» από την επίμαχη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Το κλίμα στο Συμβούλιο ήταν παγωμένο, με τη Γερμανία να κρατάει «ίσες αποστάσεις» με σκοπό να μπορέσει να υπάρξει διάλογος και να ευοδωθεί η πρωτοβουλία της για αποκλιμάκωση – μία πρωτοβουλία που έχει τη στήριξη και των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις