Τρουφάκια με χουρμάδες, βερίκοκα, καρύδια και αμύγδαλα
Δεν έχουν καθόλου ζάχαρη ή βούτυρο και δεν μπορείς να σταματήσεις να απολαμβάνεις!
Προετοιμασία 20’, Αναμονή 20’
ΥΛΙΚΑ (για 20 τρουφάκια)
15 χουρμάδες απύρηνοι
5 βερίκοκα αποξηραμένα
Ξύσμα από ½ ακέρωτο πορτοκάλι
80 γρ. αμύγδαλα λευκά + 50 γρ. επιπλέον, αλεσμένα στο μούλτι μαζί με ½ κ.σ. χαρουπάλευρο
80 γρ. καρύδια
1 κ.σ. λάδι καρύδας λιωμένο
50 – 60 γρ. χαρουπάλευρο
50 γρ. φιστίκια Αιγίνης (καθαρισμένα), αλεσμένα στο μούλτι
Ινδοκάρυδο, για την επικάλυψη
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Μουλιάζουμε για 20 λεπτά σε χλιαρό νερό τους χουρμάδες και τα βερίκοκα. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν. Τα χτυπάμε στο μούλτι με το ξύσμα μέχρι να γίνουν πολτός. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και πλένουμε και στεγνώνουμε τον κάδο του μούλτι. Χτυπάμε χωριστά, να γίνουν τρίμμα, τα 80 γρ. αμύγδαλα και τα καρύδια και τα ανακατεύουμε με τον πολτό των ξερών φρούτων. Προσθέτουμε το λάδι καρύδας και το χαρουπάλευρο. Ζυμώνουμε το μείγμα και πλάθουμε μικρά μπαλάκια. Μερικά τα ρολάρουμε στα αλεσμένα φιστίκια Αιγίνης, μερικά στο ινδοκάρυδο και τα υπόλοιπα στα αλεσμένα αμύγδαλα με χαρουπάλευρο.
- Ουκρανία: Ρωσικά στρατεύματα κυρίευσαν άλλα 2 χωριά στις περιφέρειες Χαρκόβου και Ντονέτσκ
- Τραμπ: Ονομάζει απεσταλμένο στη Λατινική Αμερική άτομο που είχε αποπεμφθεί εξαιτίας σχέσης με υφισταμένη του
- Βραζιλία: 10 μέλη της ίδιας οικογένειας ήταν οι επιβαίνοντες που σκοτώθηκαν σε συντριβή αεροσκάφους
- Γάζα: Μόλις 12 φορτηγά παρέδωσαν τρόφιμα και νερό τους τελευταίους 2,5 μήνες στη βόρεια Λωρίδα
- Μεξικό: 17 άνθρωποι δολοφονήθηκαν στην πολιτεία όπου σαρώνει το κύμα της βίας
- Κολομβία: Ο ELN κηρύσσει «μονομερή κατάπαυση του πυρός» για την περίοδο των γιορτών