Τα σχέδια του στρατηγού για τις Ένοπλες Δυνάμεις
Η στενή σχέση του Κωνσταντίνου Φλώρου με τον Πρωθυπουργό και η «ισχυρή τετράδα» με Α/ΓΕΣ, Α/ΓΕΝ και Α/ΓΕΑ – Στόχοι η αναβάθμιση των εξοπλισμών και η αύξηση των διαθεσιμοτήτων – Ο κρίσιμος ρόλος του Ναυτικού
- Ελεύθερη αφέθηκε η Ahoo Daryaei που είχε γδυθεί δημόσια στο Ιράν - Η φοιτήτρια διαμαρτυρόταν για την χιτζάμπ
- Πότε θα καταβληθεί το έκτακτο επίδομα Χριστουγέννων και τα ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι
- Ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 15 ετών στους δολοφόνους της 41χρονης εγκύου
- Ταξίδι Γεραπετρίτη στο Λονδίνο με ατζέντα Κυπριακό και Συμβούλιο Ασφαλείας
Η κρίση του περασμένου Μαρτίου στον Εβρο υπήρξε μια κρίσιμη εξέταση για τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις.
Η εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην περάσει κανείς τα ελληνοτουρκικά σύνορα ήταν σαφής και στο Πεντάγωνο όλοι εργάστηκαν ευλαβικά για αυτό. Η κρίση αυτή ήταν κομβική και για τη διαμόρφωση μιας ιδιαίτερης προσωπικής σχέσης του Πρωθυπουργού με τον νέο αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, που ήταν ακόμη φρέσκος στα νέα του καθήκοντα.
Λίγους μήνες αργότερα, ήλθε μια δεύτερη πρόκληση. Οταν στις 21 Ιουλίου η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX για έρευνες του σεισμογραφικού σκάφους «Oruc Reis» στην Ανατολική Μεσόγειο, το επιτυχημένο μοντέλο επαναλήφθηκε – αν και αυτή τη φορά αφορούσε την ταχεία ανάπτυξη του ελληνικού στόλου.
Με την εμπειρία αυτή, όταν η Αγκυρα προχώρησε πριν από τον Δεκαπενταύγουστο οριστικά στην έξοδο του «Oruc Reis», οι Ενοπλες Δυνάμεις ήταν έτοιμες να απαντήσουν χωρίς χρονοτριβή.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις