Ρωσία: O επαναληπτικός εμβολιασμός ενισχύει την προστασία από τον κοροναϊό έξι φορές
Η πρώτη παρτίδα του ρωσικού εμβολίου άρχισε να διανέμεται σε όλες τις περιφέρειες της Ρωσίας.
- Η σχέση Τουρκίας – Συρίας και οι ανησυχίες σε Ελλάδα και Κύπρο
- Στο «κόκκινο» η γρίπη και ο RSV στην Ευρώπη – Προειδοποίηση ECDC για τις γιορτές
- Ο Έλον Μασκ «βάπτισε» σωτήρα της Γερμανίας το ακροδεξιό κόμμα AfD - «Μπορεί να σώσει τη χώρα»
- Δύο από τις πιο μολυσμένες πόλεις του κόσμου βρίσκονται στα Βαλκάνια
Ο επαναληπτικός εμβολιασμός με το εμβόλιο κατά του κοροναϊού βελτιώνει την ανοσολογική προστασία του οργανισμού από τον ιό έξι και πλέον φορές, δήλωσε ο διευθυντής του Κέντρου επιδημιολογίας και μικροβιολογίας Ν. Γκαμαλέι, Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ.
«Κατά τον εμβολιασμό το ανοσοποιητικό μας σύστημα…όλη του την ενέργεια, όλες τους τις ικανότητες τις χρησιμοποιεί για να ενισχύσει τη δημιουργία αντισωμάτων και το κυριότερο για να δημιουργήσει κύτταρα μνήμης. Αυτό δίνει τη δυνατότητα να δημιουργηθεί μια πολύ ανθεκτική, μακράς διάρκειας ανοσία στο απαιτούμενη πρωτεΐνη του κοροναϊού, δηλαδή στην «κορώνα», ενισχύοντας κατ αυτόν τον τρόπο την ανοσολογική απόκριση, την ανοσολογική προστασία του εμβολιασθέντα, κατά τέσσερις, πέντε, έξι και περισσότερες φορές».
O Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ, δήλωσε επίσης ότι στη Ρωσία, το δεύτερο και άλλα κύματα της επιδημίας του κοροναϊού μπορούν να αποφευχθούν μόνο με τον μαζικό εμβολιασμό.
Η πρώτη παρτίδα του ρωσικού εμβολίου άρχισε να διανέμεται σε όλες τις περιφέρειες της Ρωσίας. Οι πρώτοι που θα έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο θα είναι οι ιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό, οι δάσκαλοι και εργαζόμενοι σε άλλους τομείς που έρχονται άμεσα σε επαφή με τον κόσμο
Στα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου θα στέλνονται μεγάλες παρτίδες εμβολίων, με τα οποία δεν θα εμβολιάζονται μόνο τα άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, αλλά και ευρέως όλοι οι πολίτες.
Η Ρωσία στις 11 Αυγούστου ενέκρινε το πρώτο στον κόσμο εμβόλιο κατά του κοροναϊού, το οποίο ονομάσθηκε Sputnik-V. Το εμβόλιο αναπτύχθηκε από το Κέντρο επιδημιολογίας και μικροβιολογίας Ν. Γκαμαλέι και πέρασε τις κλινικές δοκιμές της πρώτης και δεύτερης φάσης στο διάστημα Ιουνίου – Ιουλίου.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις