Σε ρυθμούς… κοροναϊού τα σχολεία ανά τον κόσμο
Μαζί με την επαναλειτουργία των σχολείων, οι αρχές ευρωπαϊκών χωρών και περιφερειών υιοθετούν και πάλι πιο αυστηρά μέτρα περιορισμού.
Για ένα επιδημιολογικά δύσκολο φθινόπωρο στην Ευρώπη προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, εν μέσω συνεχούς αύξησης των κρουσμάτων κοροναϊού.
Ήδη, μαζί με την επαναλειτουργία των σχολείων, οι αρχές ευρωπαϊκών χωρών και περιφερειών υιοθετούν και πάλι πιο αυστηρά μέτρα περιορισμού.
Θερμομέτρηση, μάσκες αντισηπτικά κατά την είσοδο… και ικανοποίηση για τους περισσότερους μαθητές, μετά το τέλος της πρώτης ημέρας στο σχολείο.
Ωστόσο, ελλείψει ακόμη, μονοθέσιων θρανίων, σε δημοτικό σχολείο στη Γένοβα οι μαθητές αναγκάστηκαν να ζωγραφίσουν γονατίζοντας στο πάτωμα κι ακουμπώντας στις καρέκλες.
Την φωτογραφία ανήρτησε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κεντροδεξιός περιφερειάρχης της Λιγουρίας και προκάλεσε σάλο στην Ιταλία. Ο διευθυντής του σχολείου τόνισε, πάντως, ότι αναμενόταν σήμερα τα καινούργια μονοθέσια θρανία. Και ζήτησε να μην υπάρξει πολιτική εκμετάλλευση για το θέμα.
Μία ημέρα μετά την επιστροφή ενός εκατομμυρίου μαθητών στις τάξεις στην Πορτογαλία, τέθηκαν από το πρωί σε εφαρμογή νέα περιοριστικά μέτρα στη χώρα, καθώς καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων, κυρίως μεταξύ των νέων.
Εφεξής, απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων από διαφορετικά νοικοκυριά, καθώς και η πώληση και κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιους χώρους μετά τις 8 το βράδυ.
Αυστηροποίηση των μέτρων περιορισμού, λόγω αύξησης των κρουσμάτων κοροναϊού, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές στο Μπορντό και στη Μασσαλία. Μεταξύ αυτών:
- Απαγορεύονται εφεξής οι συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων, ακόμη και σε πάρκα ή στις παραλίες.
- Στα μπαρ δεν επιτρέπονται πια να στέκονται όρθιοι οι πελάτες.
- Περιορίζεται δραστικά το επισκεπτήριο σε οίκους ευγηρίας.
Κατάμεστα ήταν χθες τα εστιατόρια, τα πάρκα και οι παραλίες στη Βρετανία, παρά την απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 6 ατόμων.
Τα μέτρα μπερδεύουν τον κόσμο και είναι δύσκολο να τηρηθούν.
Την ίδια ώρα, καταγράφονται σοβαρές ελλείψεις διαγνωστικών τεστ στην Αγγλία, ακόμη και σε εστίες έξαρσης του κοροναϊού.
Τα 200.000 τεστ που γίνονται καθημερινά δεν επαρκούν, καθώς έχει αυξηθεί η ζήτηση από τους οίκους ευγηρίας, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Τα εργαστήρια δημιουργούν αποθέματα διαγνωστικών τεστ ενόψει του χειμώνα, στο μεσοδιάστημα ωστόσο λέγεται ότι αρκετά αποστέλλονται στην Ιταλία και στη Γερμανία.
- ΑΕΚ: Η κατάρα των γιορτών!
- Έρευνα: Οι τροφές «ασπίδα» στην κατάθλιψη
- Η μάχης της έδρας στη Θεσσαλονίκη – Κρατά δυνάμεις ο ΣΥΡΙΖΑ – Στο περίμενε ο Κασσελάκης από τους ανεξάρτητους
- Το παιχνίδι της διελκυστίνδας: Μύθοι και πραγματικότητες
- Ο Πούτιν, ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι νατοϊκές «φουρτούνες» στη Μαύρη Θάλασσα
- Τα διατροφικά trends που θα «φορεθούν» πολύ μέσα στο 2025