Σαλάτα με ντοματίνια, σταφύλι, σιτάρι και ανθότυρο
Αρωματίζουμε την σαλάτα μας με ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου βασιλικού και φρέσκο θυμάρι.
Προετοιμασία 15΄, Ψήσιμο 5΄
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
20 ντοματίνια
2 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
½ κούπα σταφύλια χωρίς κουκούτσια, κομμένα στη μέση
½ κούπα σιτάρι βρασμένο
2 ντομάτες ώριμες, σε μικρούς κύβους
Λίγο φρέσκο θυμάρι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κούπα ανθότυρο
Αλάτι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ρίχνουμε σε ένα ταψάκι τα μισά ντοματίνια με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και θυμάρι και τα ψήνουμε για 5 λεπτά, μέχρι να σκάσουν.
Στο μεταξύ, μαρινάρουμε με αλάτι και 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα μπολ τον βασιλικό και τα σταφύλια.
Αφού ψηθούν τα ντοματίνια, ανακατεύουμε σε ένα άλλο μπολ το σιτάρι, τα ψημένα ντοματίνια με τα υγρά τους, τα ωμά ντοματίνια κομμένα στη μέση και τις ντομάτες. Προσθέτουμε το μείγμα του βασιλικού και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε από πάνω το ανθότυρο και σερβίρουμε.
- Η γνωριμία του Ανρί Ματίς με την Λαουρέτ από την Ιταλία
- Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Δέσμευση για την Πράσινη Συμφωνία στη δεύτερη θητεία της
- Κυριάκος Χαραλαμπίδης: Με μια φωτογραφία στα μάτια του βαθιά…
- Βίντεο ντοκουμέντο in: Πώς ο 16χρονος έκλεβε κινητά απασχολώντας ανυποψίαστους πελάτες
- Κώστας Ζαχαριάδης: Το «ευχαριστώ» στον Γιάννη Δραγασάκη – «Ήταν παρών στην πρώτη γραμμή πάντα»
- Έκκληση του Δημάρχου Νότιας Κυνουρίας για λελογισμένη κατανάλωση νερού