Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Σπαγγετίνι με κιμά χταποδιού

Σπαγγετίνι με κιμά χταποδιού

Το χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα που συνδυάζουν ζυμαρικό με θαλασσινά. Ιδού μια εξαιρετική εναλλακτική πρόταση.

Προετοιμασία: 30’, Μαγείρεμα: 1 ώρα και 30’

ΥΛΙΚΑ (για 4-5 μερίδες)

1200 γρ. μικρά χταποδάκια (ή μοσχάκια)

½ φλ. λευκό ξηρό κρασί

½ φλ. ελαιόλαδο

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

2-3 φρέσκες ντομάτες, τριμμένες (θέλουμε 400-500 γρ. πολτό) ή ένα κουτάκι ντοματάκια κονσέρβας περασμένα από το multi

4 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Αλάτι, πιπέρι

500 γρ. σπαγγετίνι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα χταποδάκια. Χωρίς να τα στεγνώσουμε τα βάζουμε σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά. Μόλις ξεκινήσει το βράσιμο χαμηλώνουμε  τη θερμοκρασία. Κατά τη διάρκεια του σιγανού μαγειρέματος τα χταποδάκια θα κατεβάσουν και άλλα υγρά. Τα αφήνουμε  να σιγοβράζουν για περίπου 30 λεπτά και όταν στεγνώσουν τα υγρά σβήνουμε με το κρασί. Συνεχίζουμε το  μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν εντελώς και να σωθούν τα υγρά τους. Αν τα χταποδάκια είναι πολύ μικρά δεν θα πάρει πολλή ώρα. Αν είναι μεγαλύτερα μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό ή κρασί. Οταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα κόβουμε σε πολύ χοντροκομμένο κιμά.

Παράλληλα, σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1 λεπτό, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε  την ντομάτα και μαγειρεύουμε τη σάλτσα σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να χυλώσει. Αν η ντομάτα είναι κονσέρβας θα χρειαστεί λιγότερο χρόνο. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και το χοντροκομμένο χταποδάκι. Αλατοπιπερώνουμε  και αφήνουμε να μαγειρευτούν όλα μαζί για περίπου 10 λεπτά.

Βράζουμε τα σπαγγετίνι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα σερβίρουμε με τη  σάλτσα.

Tip

Η σάλτσα με κιμά χταποδιού ται

Must in

Θρίαμβος της Μπόρνμουθ στο «Ολντ Τράφορντ» (3-0) – Γκέλα για την Τσέλσι (0-0)

Μια από τα ίδια για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που είδε την Μπόρνμουθ να φεύγει με μεγάλο «διπλό» από το Ολντ Τράφορντ (3-0) – Στο 0-0 έμειναν Τσέλσι και Έβερτον, με τους μπλε να μένουν πίσω στη «μάχη» του τίτλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024
Απόρρητο