Βαριά ποινή φυλάκισης 26 μηνών στον κτηνοτρόφο που σταμάτησε τους Τούρκους στον Εβρο
Βαριά ποινή φυλάκισης 26 μηνών με αναστολή αλλά χωρίς κανένα ελαφρυντικό επέβαλλε το δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης στον κτηνοτρόφο από τις Φέρες του Εβρου, που σταμάτησε του Τούρκους, οι οποίοι είχαν μπει παράνομα στη χώρας μας, και συνεπλάκη μαζί τους.
- Αεροπλάνο έκανε 9 ώρες πτήση από Λονδίνο σε... Λονδίνο – Τι προκάλεσε το απίστευτο ταξίδι
- Απίστευτο περιστατικό σε μαιευτήριο - Μπέρδεψαν τα μωρά και το κατάλαβαν μετά από 55 χρόνια
- Πώς παχαίνουμε εισπνέοντας μολυσμένους ρύπους - Τι δείχνουν μελέτες
- Η Μπιγιονσέ ποζάρει πάνω σε μοτοσικλέτα σαν άλλη Μπέτι Ντέιβις
Βαριά ποινή φυλάκισης 26 μηνών με αναστολή αλλά χωρίς κανένα ελαφρυντικό επέβαλλε το δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης στον κτηνοτρόφο από τις Φέρες του Εβρου, που σταμάτησε του Τούρκους, οι οποίοι είχαν μπει παράνομα στη χώρας μας, και συνεπλάκη μαζί τους.
Κατά συρροή
Ο νεαρός κτηνοτρόφος αθωώθηκε για την κατηγορία της ρατσιστικής βίας και δεν τιμωρήθηκε εντέλει με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο.
Οπως μεταδίδει το evros-news.gr, η ποινή που του επιβλήθηκε, και η οποία αφορά παράνομη βία, παράνομη οπλοφορία και παράνομη οπλοχρησία, ήταν κατά συρροή και πολλαπλασιάστηκε επί 5, αφού τόσοι ήταν οι Τούρκοι εναντίον των οποίων θεωρήθηκε ότι άσκησε τις συγκεκριμένες ενέργειες ο κατηγορούμενος κτηνοτρόφος.
Αντίθετα, αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά στους δυο Τούρκους που συνεπλάκησαν μαζί του, οι οποίοι τιμωρήθηκαν με 14 μήνες φυλάκιση για παράνομη βία αλλά και παράνομη είσοδο στην χώρα, ενώ οι 3 γυναίκες αθωώθηκαν.
Φωτογραφίες evros-news.gr
Οι ποινές έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα και ο κτηνοτρόφος αφέθηκε ελεύθερος, αφού οι συγκεκριμένες κατηγορίες ήταν σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ οι 8 τούρκοι άνδρες, γυναίκες και παιδιά κρατούνται διοικητικά καθώς υπέβαλλαν αίτηση για πολιτικό άσυλο.
Συμπαράσταση
Εξω από το δικαστικό μέγαρο της Αλεξανδρούπολης είχαν συγκεντρωθεί για συμπαράσταση πολλοί συντοπίτες του κτηνοτρόφου από τις Φέρες, με επικεφαλής τους προέδρους του Αγροτικού Συλλόγου Κώστα Αλεξανδρή και του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Κώστα Δουνάκη, αλλά και μέλη του Συλλόγου Αινήσιο Δέλτα με επικεφαλής τον πρόεδρο Πάρη Παπαδάκη και τα μέλη Χρήστο Παπαδάκη και Αναγνωστόπουλο.
Επίσης, βρίσκονταν αρκετοί πολίτες της Αλεξανδρούπολης και του Εβρου, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης για στήριξη του συναδέλφου τους που δικαζόταν με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο, με την κατηγορία άσκησης «παράνομης βίας με ρατσιστικά χαρακτηριστικά».
«Ας έρθουν δικαστές και Χρυσοχοΐδης να φυλάνε τα σύνορα», «Τον Φεβρουάριο ήμασταν ήρωες και τώρα μας καταδικάζουν; Πλάκα μας κάνουν; Και μιλούν ακόμα για Εθνοφύλακες; Πέταμα το G3 και τον σάκο στη στρατιωτική άσκηση. Τι είμαστε, τα υποκείμενα τους;», έλεγε αγανακτισμένος ένας από τους αγρότες.
Αποδοκίμασαν την πρόεδρο
Οταν εμφανίστηκε η πρόεδρος του δικαστηρίου να αποχωρεί, οι συγκεντρωμένοι αγρότες και άλλοι πολίτες ξέσπασαν αρχικά σε ειρωνικά χειροκροτήματα, φωνάζοντάς της: «Μπράβο, καλή απόφαση. Μπράβο», για να ξεσπάσουν στη συνέχεια σε αποδοκιμασίες και γιουχαΐσματα: «Πρέπει να ντρέπεσαι και εσύ και οι άλλοι. Δεν ντρέπεστε για την απόφαση».
Η δικηγόρος του κατηγορούμενου κτηνοτρόφου Μένια Πολυχρόνη, δήλωσε ότι «Μετά από πολύωρη ακροαματική διαδικασία απεφάνθη η δικαιοσύνη ότι είναι ένοχος ο πελάτης μου, ο κτηνοτρόφος από τις Φέρες. Ενοχος με τις ποινές των 26 μηνών, για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, παράνομη βία, χωρίς την επιβαρυντική περίπτωση του αντιρατσιστικού νόμου».
Αιχμές για την απόφαση
Και άφησε αιχμές για την απόφαση του Δικαστηρίου, λέγοντας ότι «Μαζί με τις φωτιές και τους εμπρησμούς που είχαμε το τελευταίο διάστημα στην περιοχή μας, κάηκε και το άρθρο 275 του κώδικα ποινικής δικονομίας, οπότε δεν μπορεί να συλλαμβάνει πλέον έλληνας πολίτης οποιονδήποτε τελεί πλημμέλημα αυτόφωρο και υποπέσει στην αντίληψη του. Αυτό το δικαίωμα σήμερα καταργήθηκε. Ασκήσαμε έφεση, η ποινή έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και θα προβούμε σε μια νέα δίκη».
Ο δικηγόρος των Τούρκων Βασίλης Δεμίρης αφού εξέφρασε την ευγνωμοσύνη των πελατών του προς το Τριμελές Πλημμελειοδικείο, είπε: «Τα πραγματικά περιστατικά αποδείχθηκαν. Κατέληξαν και οι δυο πλευρές ότι πρόκειται για ένα ατυχές συμβάν, στο οποίο καθοδηγήθηκε ο κτηνοτρόφος από το εθνικό του φρόνημα να προστατεύσει την πατρίδα. Αλλά οι εντολείς μου δεν αποτελούσαν μια εθνική απειλή, έναν κίνδυνο».
Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κώστας Αλεξανδρής τόνισε, μεταξύ άλλων: «Θεωρούμε ότι οι σημερινές κατηγορίες είναι άδικες, το παλικάρι αυτό έκανε ότι κάνουμε όλοι μας, είμαστε ακρίτες, φυλάσσουμε τα σύνορα της χώρας μας».
Και πρόσθεσε: «Δεν είμαστε ούτε ρατσιστές, ούτε ούτε ακροδεξιοί ούτε ακροαριστεροί. Είμαστε πατριώτες που αγαπάμε τη χώρα μας και θέλουμε όποιος έρχεται στη χώρα μας να έρχεται νόμιμα από τα τελωνεία και όχι με τον τρόπο που έρχονται. Γιατί δεχόμαστε δυστυχώς τέτοια πίεση όλο αυτό το διάστημα, που πλέον είναι δυσβάσταχτη».
Ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Κώστας Δουνάκης είπε,μεταξύ άλλων, ότι «Πασχίζουμε να δούμε νέους κτηνοτρόφους στον τόπο μας και αυτή η κατηγορία εγκυμονεί κινδύνους για μία ρήξη μεταξύ των πολιτών και των σωμάτων ασφαλείας που μέχρι τώρα η συνεργασία ήταν άψογη. Ποτέ δεν πήραμε τον νόμο στα χέρια μας, απλώς ενημερώναμε την αστυνομία για να αποφύγουμε τα επεισόδια».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις