ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα καταδικάζει τις επιθέσεις εναντίον στόχων εντός της Σαουδικής Αραβίας
Τις επιθέσεις που δέχτηκαν στόχοι εντός της Σαουδικής Αραβίας καταδίκασε το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ενώ τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σαουδάραβα ομόλογό του είχε ο Νίκος Δένδιας.
Τις επιθέσεις που δέχτηκαν στόχοι εντός της Σαουδικής Αραβίας καταδίκασε το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ενώ τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σαουδάραβα ομόλογό του είχε ο Νίκος Δένδιας.
Η Ελλάδα καταδικάζει τις επιθέσεις που εκδηλώθηκαν την περασμένη εβδομάδα εναντίον στόχων εντός της Σαουδικής Αραβίας και είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό πέντε πολιτών της χώρας, τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.
Οι επιθέσεις αυτές, επισημαίνει το υπουργείο Εξωτερικών, συνιστούν κατάφωρη παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της Σαουδικής Αραβίας και υπονομεύουν τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών για επίτευξη συνολικής πολιτικής λύσης προς όφελος του λαού της Υεμένης, της ειρήνης και σταθερότητας της ευρύτερης περιοχής.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ έχει ως εξής:
«Η Ελλάδα καταδικάζει τις επιθέσεις που εκδηλώθηκαν την περασμένη εβδομάδα εναντίον στόχων εντός της Σαουδικής Αραβίας και είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό πέντε πολιτών της χώρας.
Οι επιθέσεις αυτές συνιστούν κατάφωρη παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της Σαουδικής Αραβίας και υπονομεύουν τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών για επίτευξη συνολικής πολιτικής λύσης προς όφελος του λαού της Υεμένης, της ειρήνης και σταθερότητας της ευρύτερης περιοχής».
Ανακοίνωση ΥΠΕΞ σχετικά με τις επιθέσεις εναντίον στόχων της Σαουδικής Αραβίας
«Σε τηλεφωνική μου επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, @FaisalbinFarhan, συζητήσαμε για τη διμερή συνεργασία Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας και τις περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στην Ανατολική Μεσόγειο» έγραψε στο twitter ο Νίκος Δένδιας.
Σε τηλεφωνική μου επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, @FaisalbinFarhan, συζητήσαμε για τη διμερή συνεργασία 🇬🇷🇸🇦 και τις περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στην Ανατολική Μεσόγειο. pic.twitter.com/Og3wDtgCs9
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.