Λέσβος : Στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης ο εξοπλισμός από το κέντρο υγείας στη Μόρια
Το κέντρο υγείας στη Μόρια δεν λειτούργησε ποτέ, με τον εξοπλισμό του να μεταφέρεται στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και στη νέα δομή του Καρά Τεπέ.
- «Ειρωνικός, σαρκαστικός, λες και έχει κάνει κατόρθωμα» - Σοκάρουν οι περιγραφές για τον αστυνομικό της Βουλής
- «Πνιγμός στα 30.000 πόδια» - Αεροπλάνο άρχισε να πλημμυρίζει εν ώρα πτήσης [Βίντεο]
- Δημήτρης Ήμελλος: Το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο ηθοποιό -Τραγική φιγούρα η μητέρα του
- «Πρέπει να κάνουν δήλωση ότι σέβονται το πολίτευμα» - Οι όροι για να πάρουν την ιθαγένεια οι Γλύξμπουργκ
Δεν λειτούργησε πότε τελικά το πολυδιαφημισμένο κέντρο Υγείας της Μόριας, καθώς μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης ο πολύτιμος υγειονομικός εξοπλισμός του θα μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.
Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω κέντρο υγείας κατασκευάστηκε με χρήματα από την ολλανδική κυβέρνηση στον περιβάλλοντα χώρο του ΚΥΤ της Μόριας, με κύριο στόχο την αποσυμφόρηση περιστατικών από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης.
Μάλιστα, είχε εγκαινιαστεί από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και τον Νότη Μηταράκη στις 20 Αυγούστου.
Ωστόσο, όπως είχε αποκαλύψει το in.gr, το κέντρο υγείας δεν λειτούργησε ποτέ καθώς δεν είχε προσληφθεί το απαραίτητο σκοπό.
Στόχος ήταν να ανοίξει περί τα μέσα Σεπτεμβρίου, αλλά αυτό τελικά δεν έγινε μετά τη φωτιά στις 9 Σεπτεμβρίου που κατέστρεψε τον καταυλισμό.
Σημειώνεται ότι μέρος του χώρου καταστράφηκε από τη φωτιά, αλλά όχι ο εξοπλισμός του καθώς και ο μηχανολογικός του εξοπλισμός.
Το μεγαλύτερο μέρος του ξενοδοχειακού εξοπλισμού αλλά και του εξοπλισμού σε αναπνευστήρες και εργαστήρια θα μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.
Η υγειονομική κάλυψη στον νέο καταυλισμό
Στο νέο καταυλισμό του Καρά- Τεπέ θα μεταφερθεί μέρος του ξενοδοχειακού και άλλου εξοπλισμού όπου θα λειτουργήσει μια αυτόνομη δομή υπηρεσιών υγείας με χώρο απομόνωσης και μικρή μονάδα βραχείας νοσηλείας, σε πρόσφυγες και μετανάστες ώστε να μην επιβαρύνεται το Νοσοκομείο Μυτιλήνης.
Στο Καρά Τεπέ αυτή τη στιγμή επιχειρούν με αιματολογικό εργαστήριο και σύντομα και με ακτινολογικό εργαστήριο, υγειονομική ομάδα από τη Νορβηγία – απεσταλμένοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Τέλος, έξω από τον καταυλισμό δραστηριοποιούνται ΜΚΟ, όπως οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, που παρέχουν υγειονομική φροντίδα στους πρόσφυγες.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις