Άγιο Όρος : Σκέψεις για lockdown μετά τα 13 κρούσματα
Χθες βρέθηκαν στην περιοχή ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Παπαγεωργίου, προκειμένου να λάβουν νέα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του ιού.
Το ενδεχόμενο του lockdown εξετάζεται για το Άγιο Όρος μετά την εμφάνιση 13 κρουσμάτων στη Μόνη του Αγίου Παύλου.
Χθες βρέθηκαν στην περιοχή ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Παπαγεωργίου, προκειμένου να λάβουν νέα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του ιού.
Σύμφωνα με εγκύκλιο που εκδόθηκε από την ιερά κοινότητα, απαγορεύεται η μετακίνηση των επισκεπτών από μονή σε μονή, ενώ έχουν μειωθεί αρκετά τα διαμονητήρια.
Σε κρίσιμη κατάσταση πάντως παραμένει ο μοναχός που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη.
Η εγκύκλιος
Εγκύκλιο προς όλες τις μονές του Αγίου Όρους, με την οποία ορίζει έως και δέκα τους επισκέπτες ανά μονή ως μέτρο αποφυγής διάδοσης του κοροναϊού, απέστειλε, μετά από έκτακτη συνεδρίασή της, η Ιερά Κοινότητα.
Η εγκύκλιος, σύμφωνα με το ΑΠΕ, απαγορεύει επίσης τη μετακίνηση των επισκεπτών σε άλλη μονή, εκτός εκείνης για την οποία δίδεται έγκριση.
Το μέτρο, αναφέρεται κυρίως σε επισκέπτες που έχουν εργασία στις μονές, συνεργάτες, προμηθευτές και εργαζόμενους και ουσιαστικά περιορίζει σε σημαντικό βαθμό τις δυνατότητες επίσκεψης άλλων προσκυνητών στο Άγιο Όρος.
Η έκδοση της οδηγίας προς τις μονές κρίθηκε απαραίτητη μετά την εμφάνιση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κοροναϊού στη μονή Αγίου Παύλου, ενός στη μονή Χιλανδαρίου κι ενός ακόμη υπόπτου κρούσματος στη Λακκοσκήτη.
- Τσουκαλάς: «Καλούμε τους πολίτες να συμπαραταχθούν μαζί μας για να φύγει η Δεξιά» λέει ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ
- Οι πάγοι στην Ανταρκτική λιώνουν υποθαλάσσια – Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις συνέπειες
- Δήμος της Αττικής μοιράζει καυσόξυλα
- «Πληγωμένη» στο ΣΕΦ η Μακάμπι: Με τρεις σημαντικές απουσίες κόντρα στον Ολυμπιακό
- Ο τραγέλαφος συνεχίζεται στην εξεταστική: Κάλεσαν τον Σκουρλέτη- 20 μέρες υπουργό- να μιλήσει για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν θα συμβάλουμε στον ευτελισμό της επιτροπής»
- Πακιστάν: Αυξήθηκε σε 21 ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο εμπορικό κέντρο
- Γάζα: Ο Τραμπ έχει προτείνει σε Πούτιν, Ουκρανούς και… Νετανιάχου να συμμετάσχουν στο «Συμβούλιο Ειρήνης»
- Γιόβιτς μετά τα 4 γκολ στον Παναθηναϊκό: «Ιδιαίτερα περήφανος – Η ΑΕΚ έχει ποιότητα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442