Σούπα με κουνουπίδι και πράσα
Μια κρεμώδης και ιδιαίτερα θρεπτική σούπα που αξίζει να δοκιμάσετε
- Ισχυροί άνεμοι στη Φθιώτιδα ξερίζωσαν δέντρα και ξήλωσαν τέντες - Σοβαρές ζημιές σε σκάφη
- Τη θεατρική παράσταση «Κανόνια και Τρομπέτες» είδε ο Ανδρουλάκης - Ποιοι τον συνόδευαν
- «Ο Λίβανος βρίσκεται στο χείλος της κατάρρευσης», λέει ο Μπορέλ
- Διάχυτη η απογογήτευση μετά την διάσκεψη για την κλιματική κρίση - «Καμία χώρα δεν πήρε αυτά που ήθελε»
Υλικά για 4 μερίδες
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 πράσα πλυμένα και με τα ανοιχτόχρωμα μέρη τους κομμένα σε λεπτές φέτες
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 πατάτα κατάλληλη για ψήσιμο, ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
1 μεγάλο κεφάλι κουνουπιδιού κομμένο σε ανθύλλια
Αλάτι και πιπέρι
2 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου
Διαδικασία
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα πράσα και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 4 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμη από όταν αρχίσει να βγάζει τα αρώματά του.
Προσθέτουμε την πατάτα και το κουνουπίδι στην κατσαρόλα μαζί με το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνουμε τον ζωμό, τα αφήνουμε να βράσουν, στη συνέχεια κατεβάζουμε τη θερμοκρασία και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν, έως ότου οι πατάτες και το κουνουπίδι να είναι μαλακά, δηλαδή για περίπου 20 λεπτά.
Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με ένα μπλέντερ χειρός ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο (εναλλακτικά, αφήνουμε τη σούπα να κρυώσει ελαφρώς και στη συνέχεια τη ρίχνουμε στο μούλτι). Προσθέτουμε, αν θέλουμε, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις