Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ο κοροναϊός και ο ηλικιακός ρατσισμός

Ο κοροναϊός και ο ηλικιακός ρατσισμός

Ας παύσουν επομένως να ξιφουλκούν κατά των παλαίμαχων και απόμαχων είτε από αμορφωσιά, είτε από ρατσιστική διάθεση, οι κάθε λογής άεργοι και άκαπνοι εξυπνάκηδες.

Από τα μέχρι σήμερα επίσημα στατιστικά στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) προκύπτει ότι οι ηλικίες των κάτω των 65 ετών αντιπροσωπεύουν ποσοστό 40% των διασωληνωμένων, λόγω του Covid-19.

Η είδηση αυτή επιβεβαιώθηκε και σε δηλώσεις των καθηγητών και μελών του ΕΟΔΥ κ.Νίκου Σύψα και Χαράλαμπου Γώγου. Ειδικότερα, ο κ. Σύψας ενώ επιβεβαιώνει το ποσοστό των κάτω των 65 χρόνων που είναι διασωληνωμένοι λόγω του Covid-19, σε περιέργως επίμονες και φορτικές ερωτήσεις δημοσιογράφων, για τη στοχοποίηση των άνω των 65 χρόνων, ατόμων, απάντησε ότι «αν χρειαστεί θα εισηγηθούμε περιορισμό των μετακινήσεων για πρόσωπα άνω των 65 χρόνων».

Κάθε λοιπόν καλόπιστος, στην παραπάνω είδηση, κρατεί το 40% των διασωληνωμένων κάτω των 65 χρόνων και θέτει στα «υπ’ όψιν» το «αν χρειαστεί», στην καραντίνα για 65άρηδες και άνω…

Υπάρχει βέβαια και η τρίτη αδιαμφισβήτητη άποψη που την υποστηρίζουν, σε αντίθεση με τους υποστηρικτές της νεοναζιστικής αντίληψης περί «καθαρότητας» και ανθεκτικότητας των νεαρότερων ηλικιών, διακεκριμένοι λοιμωξιολόγοι, οι οποίοι τονίζουν ότι οι νεαρότερες ηλικίες εκτρέπονται με τη σιωπηρή ανοχή ή και με την αδιαφορία των κρατικών φορέων, σε ασφυκτικές λαοσυνάξεις-πολλοί από αυτούς χωρίς μάσκα-όπως η πρόσφατη συναυλία με συμμετοχή χιλιάδων ατόμων νεαρής ηλικίας, στη Θεσσαλονίκη.

Τα άτομα αυτά μεταδίδουν τον ιό σε πολλαπλάσιο πληθυσμό, φυσικά και στο χώρο των ωριμότερων ηλικιών, οι οποίες και μπαίνουν στο ανοήτως εκδικητικό στόχαστρο των εχθρών των ηλικιωμένων.

Δεν πρέπει επιπλέον να λησμονούμε, ότι οι χρήστες ισχυρών δόσεων αλκοόλ κατά κανόνα άεργοι και λάτρεις του δόγματος των φυγόπονων «πουλάω ημέρα και αγοράζω νύχτα» αντιμετωπίζουν με τον εθισμό και στα ποτά και τις παραισθησιογόνες ουσίες (κρακ, κοκαϊνη κλπ) την εξασθένιση του ανοσοποιητικού τους συστήματος, και έτσι γίνονται ευάλωτοι στον Covid-19, αλλά και σε κάθε μεταδοτική νόσο. Επομένως κρίνονται και υπαίτιοι για τη διασπορά της επιδημίας.

Οι υποτίθεται απόμαχοι αλλά στην πραγματικότητα ισόβιοι υποστηρικτές των τέκνων και των εγγονών τους, συνταξιούχοι στην ουρά για την πενιχρή σύνταξη …

Συνεπώς, οι αρκετές φορές αφ’ υψηλού ειρωνείες ή διαμαρτυρίες για την αυστηρότητα των μέτρων, για το αλκοόλ και τα νυκτερινά κέντρα διασκέδασης, δεν είναι παρά προφάσεις εν αμαρτίαις.

Η στοχοποίηση των ηλικιών

Τέλος, λίγα λόγια για την ανόητη, άνανδρη και ανήθικη στοχοποίηση των ηλικιών 65 χρόνων και άνω. Η αδιαμφισβήτητα ρατσιστική αυτή συμπεριφορά της «καθαρής φυλής» των κοινωνικά περιθωριακών και αδρανών νεαρότερων ηλικιών αποτελεί όνειδος, ντροπή για την ελληνική κοινωνία, για τους εξής λόγους:

1) Οι πολίτες των συντάξιμων ηλικιών είναι «κάθε ρυτίδα και καημός, κάθε καημός και δάκρυ».

2) Αυτοί οι άνθρωποι έφεραν στον κόσμο, τις νεότερες γενιές, πολλές φορές με υπεράνθρωπους κόπους, στερήσεις, όνειρα, ελπίδες και απογοητεύσεις.

3) Οι ίδιοι αυτοί πολίτες δεν είναι αυτοπαροπλισμένοι, αλλά άτομα της αδιάκοπης θυσίας και του αυθόρμητου εθελοντισμού, μέχρι την τελευταία πνοή τους. Ιδίως στις σημερινές συνθήκες της καλπάζουσας ανεργίας των νέων, αλλά και της ανισοκατανομής του εθνικού πλούτου, εις βάρος των ασθενέστερων οικονομικά τάξεων. Έτσι, οι παππούδες, με την πενιχρή σύνταξή τους, στερούνται ακόμη και τη σωστή διατροφή τους, για τις γενιές των τέκνων αλλά και των εγγονών τους.

Ας παύσουν επομένως να ξιφουλκούν κατά των παλαίμαχων και απόμαχων είτε από αμορφωσιά, είτε από ρατσιστική διάθεση, οι κάθε λογής άεργοι και άκαπνοι εξυπνάκηδες.

Και ας μη τους συμμερίζονται και άτομα, με ακαδημαϊκούς τίτλους…

Sports in

«Τρομάζει» η Team USA, διέλυσε τους Σέρβους σε φιλικό (79-105)

Παίζοντας όσο χρειάστηκε, η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ επιβλήθηκε εύκολα της Σερβίας με 105-79 σε φιλική αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024