Υπ. Μεταφορών: Πάνω από 90.000 προσωρινές άδειες οδήγησης μέσω ψηφιακής διαδικασίας
Πάνω από 90.000 προσωρινές άδειες οδήγησης έχουν εκδοθεί μέσω της ψηφιακής διαδικασίας σε όλες τις Περιφεριακές Διευθύνσεις Μεταφορών της Ελλάδας
- Στους 94 έχουν φτάσει οι νεκροί στη Μοζαμβίκη μετά το πέρασμα του κυκλώνα Σίντο
- Οι πρώτες συναντήσεις της συζύγου του αστυνομικού της Βουλής με τις τρεις κόρες της - Τι της είπαν
- Μηχανική βλάβη σε πλοίο με 115 επιβάτες - Επέστρεψε στον Πειραιά
- Απίστευτο περιστατικό σε κηδεία: 20χρονος χόρευε δίπλα στο φέρετρο και τράβαγε τα γένια των ιερέων
Πάνω από 90.000 προσωρινές άδειες οδήγησης έχουν εκδοθεί μέσω της ψηφιακής διαδικασίας σε όλες τις Περιφεριακές Διευθύνσεις Μεταφορών της Ελλάδας.
Συγκεκιμένα, σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με υψηλές ταχύτητες λαμβάνουν πλέον οι επιτυχόντες της πρακτικής δοκιμασίας υποψήφιων οδηγών την προσωρινή άδεια οδήγησης, καθώς από τις 11 Μαΐου, όταν τέθηκε σε λειτουργία η ψηφιακή εφαρμογή, έχουν εκδοθεί 90.845 προσωρινές άδειες οδήγησης.
Με βάση την τελευταία σημερινή αναφορά, τα στοιχεία για τον αριθμό των ξεχωριστών προσωρινών αδειών οδήγησης του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που έχουν εκδοθεί ανά Περιφέρεια, είναι τα εξής:
Ανατολική Μακεδονία & Θράκη (5.263), Αττικής (27.713), Βορείου Αιγαίου (2.308), Δυτικής Ελλάδας (6.401), Δυτικής Μακεδονίας (2.371), Ηπείρου (3.222), Θεσσαλίας (6.575), Ιόνιων Νήσων (2.228), Κεντρικής Μακεδονίας (15.055), Κρήτης (5.654), Νοτίου Αιγαίου (4.092), Πελοποννήσου (5.522) και Στερεάς Ελλάδας (4.441).
Υπενθυμίζεται ότι πριν από τη θέσπιση του προσωρινού ψηφιακού διπλώματος, η μέση διάρκεια αναμονής για να πάρει κάποιος το δίπλωμά του ήταν περίπου τέσσερις μήνες και σε κάποιες περιπτώσεις, το διάστημα αυτό άγγιζε τους έξι μήνες. Υπενθμιζεται πως ο υποψήφιος οδηγός που πετυχαίνει και στην πρακτική δοκιμασία μπορεί μέσα σε διάστημα δύο ημερών να εκτυπώνει από τον προσωπικό του υπολογιστή, με τους κωδικούς Taxisnet, την προσωρινή άδεια και να οδηγεί νόμιμα έως ότου εκδοθεί το κανονικό δίπλωμα. Έτσι, οι νέοι οδηγοί αποφεύγουν την ταλαιπωρία της αναμονής και παράλληλα αποφεύγεται ο συνωστισμός στις σχολές οδήγησης και στις περιφερειακές υπηρεσίες μεταφορών, εξοικονομούνται πόροι και εργατοώρες στο Δημόσιο και, επίσης, καθιερώνονται διαδικασίες διαφάνειας.
Η έκδοση της ψηφιακής προσωρινής άδειας οδήγησης είναι ένα από τα έργα που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις