Γερμανός λοιμωξιολόγος: Είμαστε απροετοίμαστοι για τις ψυχολογικές συνέπειες του κοροναϊού
Απροετοίμαστη είναι η Γερμανία για τις ψυχολογικές συνέπειες της πανδημίας του κοροναϊού κατά την διάρκεια των «κρύων και σκοτεινών» χειμερινών μηνών, προειδοποιεί ο λοιμωξιολόγος Χέντρικ Στρέεκ
- Μεθοδεύσεις και προσπάθειες επηρεασμού των ιατροδικαστών στο συγκλονιστικό θρίλερ της Αμαλιάδας
- «Είσαι ενδοτικός», «Μην είσαι κατά συρροή δειλός»: Συνεχίζεται ο πόλεμος Νετανιάχου και Γκαντζ
- Νετανιάχου: «Θα δράσουμε κατά των Χούθι, όπως δράσαμε κατά των τρομοκρατών του Ιράν»
- Πόσο θα κοστίσει στην τσέπη των Ελλήνων αν ενεργοποιηθεί η «βόμβα» Τραμπ για 5% του ΑΕΠ σε αμυντικές δαπάνες
Απροετοίμαστη είναι η Γερμανία για τις ψυχολογικές συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού κατά την διάρκεια των «κρύων και σκοτεινών» χειμερινών μηνών, προειδοποιεί ο λοιμωξιολόγος Χέντρικ Στρέεκ.
«Σε ό,τι αφορά το σύστημα υγείας, είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι. Αντιθέτως, ψυχολογικά είμαστε απροετοίμαστοι», δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Λοιμωξιολογίας της Πανεπιστημιακής Κλινικής στη Βόνη και πρόσθεσε ότι «υπάρχει πολύς φόβος» και οι αρμόδιοι «το καλοκαίρι έχασαν την ευκαιρία να βρουν ρεαλιστικές λύσεις» για την περίπτωση που θα αυξάνονταν και πάλι από τον φθινόπωρο τα κρούσματα κορονοϊού. «Φοβάμαι τώρα ότι το φθινόπωρο θα μιλούμε λιγότερο για λύσεις και περισσότερο για το πώς θα οδηγήσουμε πίσω τη ζωή μας», σημείωσε χαρακτηριστικά και εξέφρασε την άποψη ότι στην παρούσα κατάσταση θα είναι πολύ δύσκολο ο κορονοϊός να περιοριστεί πριν αρχίσει το κρύο. «Θα είναι κομμάτι της καθημερινότητάς μας», πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στα μέτρα περιορισμού της διάδοσης του ιού, ο κ. Στρέεκ εξηγεί ότι «με πολύ σκληρά μέτρα θα τα καταφέρναμε, αλλά τότε θα κατασκευάζαμε απλώς ένα τεχνητό φράγμα, αφού η πανδημία θα εξακολουθούσε να υπάρχει σε άλλες χώρες και αργά ή γρήγορα θα επέστρεφε και στην Γερμανία». Ο γερμανός λοιμωξιολόγος απευθύνει πάντως έκκληση να ελέγξουμε την κατάσταση «με αίσθηση αναλογικότητας και έξυπνα συστήματα», όπως την διενέργεια «γρήγορων τεστ» στην είσοδο των οίκων ευγηρίας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις