Μέρκελ για Σύνοδο Κορυφής: Συμφωνήσαμε ότι επιθυμούμε εποικοδομητικούς δεσμούς με την Τουρκία
Οι ευρωπαίοι ηγέτες συζήτησαν τη σύγκρουση ανάμεσα στο Αζερμπαϊτζάν και την Αρμενία στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και επιδιώκουν μία κατάπαυση του πυρός το συντομότερο δυνατόν, δήλωσε επίσης η γερμανίδα καγκελάριος.
Οι ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν στην σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες ότι επιθυμούν εποικοδομητικούς δεσμούς με την Τουρκία και παράλληλα θα προστατεύουν τα δικαιώματα των άλλων κρατών μελών, της Κύπρου και της Ελλάδας, στην Μεσόγειο, δήλωσε σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, σημειώνοντας ότι η συμφωνία αυτή άνοιξε το δρόμο για την επιβολή κυρώσεων στη Λευκορωσία.
«Το ότι μπορέσαμε τώρα να συμφωνήσουμε για την επιβολή των κυρώσεων αυτών (στη Λευκορωσία) αποτελεί μια σημαντική ένδειξη καθώς ενισχύει το χέρι αυτών που διαδηλώνουν για ελευθερία της έκφρασης στη Λευκορωσία», δήλωσε σε δημοσιογράφους.
Οι ευρωπαίοι ηγέτες συζήτησαν τη σύγκρουση ανάμεσα στο Αζερμπαϊτζάν και την Αρμενία στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και επιδιώκουν μία κατάπαυση του πυρός το συντομότερο δυνατόν, δήλωσε επίσης η γερμανίδα καγκελάριος.
«Είναι σημαντικό μία κατάπαυση του πυρός να εφαρμοσθεί το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε η Ανγκελα Μέρκελ στους δημοσιογράφους. «Είναι ο μόνος τρόπος να συνομιλήσουμε ειρηνικά για μία λύση αυτού του πολύπλοκου προβλήματος», είπε.
Σχετικά με το Brexit, η καγκελάριος της Γερμανίας δήλωσε ότι υπάρχει ακόμη προοπτική για την επίτευξη συμφωνίας για την μελλοντική σχέση της Ευρωπαϊκής Ενωσης με το Ηνωμένο Βασίλειο.
«Δεν είμαι σε θέση να ανακοινώσω θετικό αποτέλεσμα. Οσο συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις, είμαι αισιόδοξη», είπε.
Πηγή: ΑΜΠΕ
- Πρωτοβουλία αποκατάστασης των λιβαδιών της Ποσειδωνίας στον όρμο Ατζικιάρι του Δήμου Σητείας
- Έρευνα: Υπετριπλασιάστηκαν οι εργαζόμενοι που κάνουν χρήση της GenAI παγκοσμίως
- Ζιζέλ Πελικό: Απογοητευμένη η οικογένεια για τις «μικρές» ποινές των δεκάδων βιαστών
- Σκέφτεσαι τη διακοπή καπνίσματος; Τώρα μπορείς με TOKOVYS!
- Ναν: «Τώρα πάω για 40 και 50 πόντους»
- Δυτική Σαχάρα: Χιλή και Μάλτα υπέρ της πολιτικής διευθέτησης του ζητήματος