Κοροναϊός : Γυναίκα 103 ετών νίκησε τον ιό μέσα σε… 11 ημέρες
Μια Μεξικανή 103 ετών, η οποία πάσχει από μια χρόνια αναπνευστική νόσο, ιάθηκε μετά τη μόλυνσή της με κοροναϊό, όπως ανακοίνωσε το Μεξικανικό Ινστιτούτο Κοινωνικής Ασφάλισης.
Μια Μεξικανή 103 ετών, η οποία πάσχει από μια χρόνια αναπνευστική νόσο, ιάθηκε μετά τη μόλυνσή της με κοροναϊό, όπως ανακοίνωσε το Μεξικανικό Ινστιτούτο Κοινωνικής Ασφάλισης.
Το Ινστιτούτο, το οποίο υπάγεται στο μεξικανικό σύστημα υγείας, ανακοίνωσε ότι η γυναίκα, της οποίας δόθηκε στη δημοσιότητα μόνο το όνομα, Μαρία, νοσηλεύτηκε για 11 ημέρες.
Είχε βρεθεί θετική στον κοροναϊό, αλλά παρά τα πνευμονολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, δεν πάσχει από άλλους επιβαρυντικούς παράγοντες όπως ο διαβήτης, η παχυσαρκία ή η υπέρταση.
«Αυτό βοήθησε στο να το ξεπεράσει», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Σάββατο το Ινστιτούτο.
Ήταν διαρκώς ευδιάθετη και είχε διαύγεια
Η γυναίκα εισήχθη στις 22 Σεπτεμβρίου σε νοσοκομείο της Γoυαδαλαχάρα με πυρετό, δύσπνοια και καταρροή. Δεν χρειάστηκε να τοποθετηθεί σε αναπνευστήρα.
«Ήταν διαρκώς ευδιάθετη, είχε διαύγεια και μιλούσε στους γιατρούς. Μας προέτρεπε να προσέχουμε τους εαυτούς μας. Η εξέλιξή της ήταν πολύ καλή, τα συμπτώματά της εξαφανίστηκαν», δήλωσε ο διευθυντής του νοσοκομείου Ντέιβιντ Σάντσες.
Η ασθενής επέστρεψε στο σπίτι της την Παρασκευή. Φωτογραφίες της που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Ινστιτούτο τη δείχνουν να χειροκροτεί τους γιατρούς της ενώ μεταφέρεται εκτός νοσοκομείου σε αναπηρικό αμαξίδιο.
Το Μεξικό έχει καταγράψει 757.953 κρούσματα του κοροναϊού και 78.880 θανάτους από covid-19 από τον Φεβρουάριο.
Μια από τις πιο εντυπωσιακές περιπτώσεις είναι εκείνη ενός άνδρα 118 ετών από τη νοτιοανατολική πολιτεία Ταμπάσκο, ο οποίος διαγνώστηκε με κορονοϊό στις 25 Ιουλίου και ιάθηκε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μπορεί το Viagra να πολεμήσει την Αλτσχάιμερ;
- Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της Ελένης Γλύκατζη Αρβελέρ – Δείτε live
- Οι Αλκυονίδες μέρες που παραλίγο να φέρει ο Τεττέη
- Τέμπη: Εξώδικο στην Εισαγγελία Λάρισας από συγγενείς θυμάτων – Ζητούν εξέταση των σορών σε εργαστήρια του εξωτερικού
- Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Καμπανάκι και για την Αττική για ισχυρές καταιγίδες
- Συγκλονιστικά βίντεο από την έκρηξη βυτιοφόρου με υγροποιημένο αέριο στη Χιλή
- Εσωκομματικά καρφιά Βλάχου για πλειστηριασμούς: «Αν δεν δέχεστε το πρόβλημα μας χωρίζει άβυσσος»
- Γιώργος Μαζωνάκης: Γιατί δεν εμφανίστηκε χθες στο νυχτερινό κέντρο – Οι ενοχλήσεις που ένιωσε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 20.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-amel-uzunovic-440739273-35451634-1-315x220.jpg)

















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442