Λιβύη : Ενίσχυση δεσμών με την κυβέρνηση Σάρατζ θέλει ο Ερντογάν
Στην ενίσχυση των των σχέσεων με την διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης (GNA) στοχεύει ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters
- Η τηλεθέαση του debate ΣΥΡΙΖΑ – Ελπίδες για τη συμμετοχή στην κάλπη της Κυριακής – Η σύγκριση με το ΠΑΣΟΚ
- Ο καλλιτέχνης που απείλησε ότι θα κατέστρεφε πολύτιμα έργα τέχνης αν ο Τζούλιαν Ασάνζ πέθαινε στη φυλακή
- Για ποια εγκλήματα κατηγορούνται οι Νετανιάχου, Γκάλαντ και Ντέιφ
- Να απομονώσει τους αποστάτες καλούν οι 87+ τον πολιτικό κόσμο - «Να μην αποδεχτούν έδρες προϊόν συνωμοσίας»
Στην ενίσχυση των των σχέσεων με την διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης (GNA) στοχεύει ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Μετά τη συνάντηση των δυο στην Κωνσταντινούπολη, η τουρκική προεδρία δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να βρίσκεται σε πλήρη αλληλεγγύη με την GNA, πως στοχεύει στην ενίσχυση των δεσμών, καθώς και ότι παραμένει έτοιμη να παράσχει κάθε είδους υποστήριξη.
Υπενθυμίζεται ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών.
Σημειώνεται ότι τον περασμένο μήνα ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία ήταν αναστατωμένη με την απόφαση του συμμάχου του Σάρατζ να παραιτηθεί. Η κυβέρνηση του Σάραρζ κήρυξε κατάπαυση του πυρός στις 21 Αυγούστου στη σύγκρουση της χώρας της Βόρειας Αφρικής.
Η εν λόγω συνάντηση πραγματοποιήθηκε τρεις ημέρες αφότου πρωτοκολλήθηκε το τουρκολιβυκό μνημόνιο στον ΟΗΕ.
Διπλωματικές πηγές ωστόσο, κάνουν λόγο για «τυπική και τεχνική διαδικασία» αναφερόμενες στις ενέργειες της γραμματείας του ΟΗΕ, η οποία μετά από 10 μήνες από την κατάθεσή του, πρωτοκόλλησε απόψε το παράνομο μνημόνιο οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών μεταξύ της Τουρκίας και της Κυβέρνησης της Τρίπολης.
«H πρωτοκόλληση και δημοσίευση των πάσης φύσεως συμφωνιών που κατατίθενται από τα κράτη στη Γραμματεία του ΟΗΕ αποτελεί τυπική και τεχνική διαδικασία. Η ενέργεια αυτή δεν προσδίδει νομιμότητα στα πρωτοκολλημένα κείμενα, ούτε σημαίνει την αναγνώριση του περιεχομένου από τα Ηνωμένα Έθνη» αναφέρουν οι ίδιες πηγές.
Το τουρκολιβυκό μνημόνιο είχαν καταδικάσει και οι «27» ευρωπαίοι ηγέτες στη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 13 Δεκεμβρίου 2019. Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ είχαν καταδικάσει τη «συμφωνία» Τουρκίας-Λιβύης για τα θαλάσσια σύνορα, θεωρώντας ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις