Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Αναστάσιος Μιχάλαρος : Ο «διμοιρίτης» των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής

Αναστάσιος Μιχάλαρος : Ο «διμοιρίτης» των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής

Ο Αναστάσιος Μιχάλαρος πρωταγωνιστούσε ως «διμοιρίτης» των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής με δράση τουλάχιστον από το 2012, ενώ εργαζόταν στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και εμπλεκόταν σε παράνομες πράξης της ναζιστικής οργάνωσης - Η συμμετοχή του στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Ένοχο έκρινε το δικαστήριο τον Αναστάσιο Μιχάλαρο για συμμετοχή στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτεμβρίου 2013,

Τον Μιχάλαρο αναγνώρισαν οι μάρτυρες – φίλοι του δολοφονηθέντος μουσικού, καθώς βρισκόταν στην καφετέρια Κοράλλι, το βράδυ πριν από τη στυγερή δολοφονία και είχε διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην κινητοποίηση του τάγματος Νίκαιας.

Όπως προκύπτει από τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων, οι τρεις Χρυσαυγίτες Ιωάννης Άγγος, Λέων Τσαλίκης και Αναστάσιος Μιχάλαρος βγήκαν από την καφετέρια και περίμεναν, φορώντας κουκούλες και κρατώντας στειλιάρι, ρόπαλο και σιδερογροθιά, την έξοδο του Παύλου Φύσσα και της παρέας του.

Παράλληλα, ο Μιχάλαρος πρωταγωνιστούσε ως «διμοιρίτης» των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής με δράση τουλάχιστον από το 2012, ενώ εργαζόταν στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και εμπλεκόταν σε παράνομες πράξης της ναζιστικής οργάνωσης.

Το «δεν ξέρω, δεν είδα» για τη δολοφονία Φύσσα

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του στο δικαστήριο, ο Μιχάλαρος δήλωσε πως βρισκόταν την ώρα που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας. Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι οι συνομιλίες που είχε την επίμαχη νύχτα με τον Ιωάννη Άγγο αφορούσαν αποκλειστικά το Σωματείο που ήθελαν να φτιάξουν στη Ζώνη.

«Με ‘νταηλίκια’ το ΠΑΜΕ έκανε συνεχώς απεργίες και ‘μας κατέβαζαν από τα βαπόρια. Είχαμε τεράστια ανεργία. Έτσι απευθυνθήκαμε στο Λαγό τον βουλευτή, που μας επισκέφτηκε και του είπαμε τα προβλήματά μας» περιέγραψε στο δικαστήριο.

Ο κατηγορούμενος ανέφερε, επίσης, πως ήταν ο Ιωάννης Αγγος αυτός που τον ενημέρωσε ότι «σφάξανε ένα παλικάρι στην Τσαλδάρη» και πως αμέσως μετά τηλεφώνησε στον συγκατηγορούμενό του, Λεοντα Τσαλίκη, να μάθει τι έγινε «επειδή ο Τσαλίκης έμενε εκεί». Μέχρι την επόμενη μέρα, όταν ο Αγγος πήγε από τη δουλειά του και του είπε πως «ο Ρουπακιάς σκότωσε ένα παλικάρι», ο Μιχάλαρος δεν ήξερε τίποτε άλλο.

Σε ερωτήσεις της Έδρας ότι τον Μιχάλαρο έχουν αναγνωρίσει τρεις μάρτυρες ως έναν από εκείνους που πήγαν έξω από το Κοράλλι, ο κατηγορούμενος απάντησε: «Είναι φίλοι του κ. Πουλικόγιαννη (συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ στην Ζώνη).

Ερωτηθείς, δε, για τις φωτογραφίες, όπου εμφανίζεται να μιλά με συγκατηγορούμενό του με ασύρματους, απάντησε ότι επρόκειτο «για δύο γουόκι τόκι από τα τζάμπο».

Sports in

«Τρομάζει» η Team USA, διέλυσε τους Σέρβους σε φιλικό (79-105)

Παίζοντας όσο χρειάστηκε, η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ επιβλήθηκε εύκολα της Σερβίας με 105-79 σε φιλική αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024