Χρυσή Αυγή : Τρία ελαφρυντικά ζητά ο «Φύρερ» μετά την καταδίκη του
Τρία ελαφρυντικά ζήτησε μέσω του δικηγόρου του ο «Φύρερ» της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, μετά την ιστορική απόφαση καταδίκης του από το δικαστήριο
Με τη θρασυδειλία που χαρακτηρίζει τους φασίστες στα δύσκολα, μετά τα ψελλίσματα μέσω Twitter για δίωξη ιδεολογική και πολιτική, ο «Φύρερ» της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, ζητά τώρα ελαφρυντικά μέσω του δικηγόρου του μετά την ιστορική απόφαση του δικαστηρίου που τον καταδίκασε για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.
Πρόκειται γι’ αυτά του σύννομου βίου του, της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης.
Είχαν προηγηθεί τα πρωτοκλασσάτα στελέχη της Χρυσής Αυγής (Ζαρούλια, Κασιδιάρης, Λαγός, Ζησιμόπουλος, Ηλιόπουλος) τα οποία επίσης εκπλιπαρούν για αναγνώριση ελαφρυντικών προκειμένου να μειωθούν οι ποινές τους.
Αναφορικά με το σύννομο βίο, ο νομικός παραστάτης του υποστήριξε πως ο Ν. Μιχαλολιάκος δεν έχει έχει καμία καταδίκη. «Εχει παράξει έργο και ας μην είναι αρεστός. Δημιούργησε ένα πολιτικό φορέα. Βοήθησε κόσμο» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ωστόσο, η επιλογή της φράσης «δεν έχει έχει καμία καταδίκη» φαίνεται να έγινε πολύ προσεκτικά από τον συνήγορό του αφού, αν έλεγε ότι δεν έχει απασχολήσει μέχρι τώρα τη Δικαιοσύνη θα έλεγε ψέματα, καθώς ο Νίκος Μιχαλολιάκος έχει ξαναβρεθεί αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη, και μάλιστα για την εγκληματική του δράση.
Καταδικάστηκε για κατοχή όπλων και εκρηκτικών
Από τα νεανικά του χρόνια υπήρξε στέλεχος φασιστικών και ακροδεξιών οργανώσεων μέχρι να ιδρύσει τη δική του νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Γεννήθηκε το 1957 και μαθητής ακόμα, επί της 7χρονης χούντας, το 1973, εντάχθηκε στο φασιστικό κόμμα της «4ης Αυγούστου» του Κώστα Πλεύρη, στο οποίο δραστηριοποιείται και ως φοιτητής, στο Μαθηματικό της Αθήνας. Η δράση του δε, συνδέθηκε μάλιστα και με την φασιστική «ΕΟΚΑ Β’» του Γρίβα στην Κύπρο.
Είχε συλληφθεί τον Ιούλιο του 1974 για απόπειρα εισβολής στην Βρετανική Πρεσβεία στο Κολωνάκι, ενώ το 1976 συλλαμβάνεται και πάλι για επίθεση κατά δημοσιογράφων που κάλυπταν την κηδεία του δολοφονημένου από τη «17 Νοέμβρη» βασανιστή της χούντας Ευάγγελου Μάλλιου. Κρατήθηκε για ένα διάστημα στον Κορυδαλλό, αλλά δεν δικάστηκε ποτέ λόγω τυπικών κωλυμάτων κατά τη διαδικασία της σύλληψης.
Στις φυλακές του Κορυδαλλού φέρεται να συναντήθηκε και με τους πραξικοπηματίες της 21ης Απριλίου. Μετά το τέλος των σπουδών του κατατάχθηκε στις ειδικές δυνάμεις του στρατού.
Τον Ιούλιο του 1978 συνελήφθη για τρίτη φορά και καταδικάστηκε σε κάθειρξη ενός έτους για κατοχή όπλων και εκρηκτικών.
Παραμένει ταμπουρωμένος στο σπίτι του
Πλέον, η όποια μαγκιά του «Φύρερ» της Χρυσής Αυγής εξαντλείται σε μηνύματα στο twitter, στα οποία ακόμη τολμά να μιλά για δίωξη ιδεών. Έσπευσε δε να διαψεύσει και τις φήμες ότι έκανε απόπειρα αυτοκτονίας.
Ο ίδιος παραμένει ταμπουρωμένος στο σπίτι του μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου. Στη θέα των τηλεοπτικών συνεργείων η Ελένη Ζαρούλια ζήτησε να απομακρυνθούν, ενώ κανείς δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση σχετικά με την ιστορική δικαστική απόφαση.
- Το παιχνίδι της διελκυστίνδας: Μύθοι και πραγματικότητες
- Ο Πούτιν, ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι νατοϊκές «φουρτούνες» στη Μαύρη Θάλασσα
- Τα διατροφικά trends που θα «φορεθούν» πολύ μέσα στο 2025
- Το Παλάτι, οι έρωτες και οι εμμονές: Η υπόθεση της Jane Andrews που έκανε άνω κάτω τη βασιλική οικογένεια
- Γιατί η Barbie επέλεξε να γίνει άνθρωπος – και τι απέγινε ο Ken;
- Πώς η ΑΑΔΕ εξάρθρωσε το κύκλωμα λαθρεμπόρων αλκοολούχων ποτών