Από το απόγευμα της Δευτέρας αναμένονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι σε αρκετές περιοχές της χώρας.
Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο του MEGA, Χριστίνα Ρήγου, από το απόγευμα της Δευτέρας θα επηρεαστούν από το κύμα κακοκαιρίας οι περιοχές του Ιονίου και της Δυτικής Ελλάδας, ενίσχυση των ανέμων στο Ιόνιο στα 7-8 μποφόρ.
Από το βράδυ της Δευτέρας προς τα ξημερώματα της Τρίτης τα φαινόμενα αναμένεται να επηρεάσουν το σύνολο της ηπειρωτικής χώρας, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία και την Πελοπόννησο.
Από το πρωί της Τρίτης τα φαινόμενα θα μετατοπιστούν πιο ανατολικά, επηρεάζοντας το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, με τους ανέμους να φτάνουν στα 8-9 μποφόρ.
Παράλληλα, ο καιρός θα βελτιωθεί στο υπόλοιπο της χώρας.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.